Milyen tápegység kellene ezekhez és kompatibilisek e egymással?
Cerélni szeretném az alaplapot a memóriát a VGA-t a processzort és a tápegységet. A jelenlegi tápom 400W nem tudom milyen kellene hozzá. Árban olyan 10 körülire gondoltam.
Ezeket szeretném belerakni:
AMD Athlon II X2 265 processzor
Asus M5A78L LE alaplap
Kingston HyperX 2x4GB DDR3 1600MHz KHX1600C9D3K2/8G memória
Asus 6850 1GB DDR5 EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 videokártya
+a jelenlegi gépemben van:
Samsung 250 Gb SATA2 vinyó
WD 500 Gb SATA 2 vinyó
DVD író
Mobil rack
+2 db ventillátor
Egy jó minőségű 400-as elég, mint pl FSP Hexa, vagy Chieftec CTG, de ha gagyi akkor felejtsd el.
Egyébként az a CPU nagyon kevés lesz a VGA alá, legalább Athlon II X4 640 kellene.
A RAM meg felesleges, bőven elég egy sima 1333 MHz-es Kingmax, még 2x2GB is.
A VGA meg nem tudom mennyibe kerül, de ha drágább mint a Sapphire akkor nem ér meg, Sapphire van most 40 körül.
Kompatibilisek az alkatrészek és ~10k körül egy FSP Hexa 400W tápot ajánlok. Ez nem tűnik nagy előrelépésnek a jelenlegihez képest, mi? Viszont ez ELÉG a géphez, mivel minőségi tápról van szó. Azért szeretnek nagyobb tápokat ajánlani a gyártók, mert belekalkulálják a rossz minőségű tápot. (ezen még mindig sokan szeretnek spórolni)
Ha kevesled, egy FSP Hexa 500W már valszeg kielégítőbb lehet. Ez ~15k körül van azt hiszem.
Igazából márkanevet nem látok rajta.
Model: DR-8400BTX Total max: 400W
találtam a neten egyet.
Ugyan ez amit itt árulnak: [link]
Egy kicsit módosítottam konfiguráción.
AMD Athlon II X4 640 BOX processzor
Asus 6850 1GB DDR5 EAH6850 DC/2DIS/1GD5/V2 videokártya
Asus M5A78L LE alaplap
Kingston HyperX Blu 4GB DDR3 1333MHz KHX1333C9D3B1K2/4G memória
Ez így máris faszán ki lett egyensúlyozva.
Ez alá tegyél még egy FSP Hexát és jó lesz! ;)
Gondolom az a Noname táp amit linkeltél a ház tartozéka. Arra valszeg jó, hogy egy netezésre/szövegszerkesztésre használt gépet ellásson, de játék alatt tuti kifulladna ilyen erős hardveren. Persze próbálkozni ettől még lehet, én azért mégis ajánlom az FSP-t, vagy más megbízható gyártó tápját.
Azt a Deer tápot felejtsd el, szerintem ne az Asus HD6850-et vedd, ahogy néztem az 45 körül van. Inkább vedd meg ezt a Sapphire-t 40-ért:
És máris megspóroltál egy ötezrest, hozzá teszel még egy ötöst és megvan a 400-as FSP Hexa táp.
(Amúgy videókártyákban én még többre is tartom a Sapphire-t mint az Asus-t.)
Vagy ha nagyon olcsón meg akarod úszni a tápot akkor itt van ez is:
De ez alá tényleg ne add.
Esetleg ez el bírná ezeket a cuccokat?
Chieftec iARENA GPA-500S 500W OEM tápegység
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!