Szükség van-e a laptopnak plusz hűtőre PC játék futtatás közben?
Figyelt kérdés
Emlékszek, hogy láttam egy ismerősöm haverjánál, hogy miközben laptopról nyomta a Protoype-ot, a gép rá volt rakva valami tálcaszerűre, ami plusz hűtést biztosított Erre mindenképp szükség van komolyabb játék futtatásakor, ha laptpról beszélünk?2011. nov. 14. 11:02
1/5 anonim válasza:
Elméletileg nincs rá szükség hiszen a laptop hűtője úgy van tervezve hogy maximális terhelés mellett se emelkedjen a hőmérséklet kritikus szintre. Gyakorlatilag ha már poros a rendszer vagy nyáron mikor melegebb van az átlagnál szükség lehet rá, de nem feltétlenül. Én nem használtam ilyet és sosem volt probléma.
2/5 anonim válasza:
Végül is ártani nem árt, mert ugye a régebbi laptopok 2-3 évesek már ugye be vannak porosodva és idő után már a ventilátorok hűtési ereje is gyengülhet, ezért érdemes alá tenni egy plusz hűtést, illetve nyáron akkor szükség van rá főleg ha a helyiségben olyan 28 C° körül van. És persze ha az illető órákig játszik rajta. Természetesen úgy vannak tervezve hogy ne süljön le semmi benne, mert ugye vannak benne plusz hűtések amik akkor kapcsolnak csak be ha nagyon felmelegedett az a gép.
3/5 anonim válasza:
Gyakorlatban a laptopoknak elég zárt hűtésrendszerük van, ami a saját ventillátorára van alapozva, szóval csdákat nem művel egy ilyen cucc.
Sztem a rendszeres portalanítás+ alátámasztás is bőven elég...a lényeg hogy a laptop alja alatt legyen hely a levegőnek, a kifújt meleget ne szívja vissza maga alá, illetve nem melegszik át alatta az asztal sem.
4/5 anonim válasza:
MSI GX600 laposom van és egy komolyabb játéknál saját és+hűtéssel a GPU 80C körül mozog. Szóval szerintem ajánlott!
5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! Nekem új a masinám, úgyhogy most az elejétől próbálok rá vigyázni, amennyire lehet :D ...No, akkor kitámasztás, és mehet a Prototype :D ... És időnként meg jöhet a portalanítás :D
2011. nov. 15. 08:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!