Mi a különbség a PCI-Ex16 és a PCI-E foglalat között?
A PCI-E 1x az alapfoglalat, mint a nevéből is kivehető, ez 1x -es sávszélességet kínál.
Ellenben a 16x -os foglalat - mint a nevéből is kivehető - 16x akkora sávszélességet kínál az 1x -hez képest.
Ezenfelül a 16x foglalatba tehetőek 1x, 4x és 8x foglalatba illeszkető bővítőkártyák is, míg fordítva ez fizikai képtelenség.
A 16x foglalatban szinte kizárólag videókártyák szoktak tanyázni, ezek az egyetlen eszközök, amik ki is tudják használni a 16x sávszélességét.
1x foglalatban rendszerint hálózati, tv, hang és egyéb bővítőkártyák foglalnak helyet, bár vannak kifejezetten az 1x-es foglalatra felkészített videókártyák is.
Most néztem utólag a képet, és látom hogy nem mind a kettő videokártya foglalat. Nekem a mostani videokártyám PCI-E "csatlakozású", és venni akarok egy másikat, annak viszont PCI-Ex16, ezért kérdeztem, hogy mi a különbség.
Szerinted akkor jó lesz a jelenlegi alaplapomba az új kártya?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!