Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért van az hogy ha felemelem...

Miért van az hogy ha felemelem a cpu órajelét ha kikapcsolom a gépet vagy újraindítom ne maradnak meg a beállítások?

Figyelt kérdés
2011. nov. 14. 08:28
 1/6 anonim ***** válasza:
Bios-ban vagy programmal? Ha programmal, akkor néha nem elég hogy elmented, talán profilt kellene létrehozni és úgy. Konkrétan overclock-olod, vagy csak eléred a maxot, ami még nem számít húzásnak? Mert ha mondjuk 3 GHz-es és neked 2.8-on van és te 3-ra húzod fel az nem overclock-olás, tehát azt a Bios-ban is megteheted. Egyébként a Bios is visszaállíthatja az órajelet, hogy megvédje a procit.
2011. nov. 14. 10:07
 2/6 A kérdező kommentje:
programmal huznám, alap órajel 3,2Ghz eddig stabilan fesz emeléssel a 3,6Ghz ment 1,4w, de mikor kikapcsolom vagy restartolok a default értékrk állnak vissza, utána probáltam a biosba ugy hogy ő adta meg az órajelet tudod 15-20% lista de igy meg már nem votl stabil, szóval szerintme ha a én értékeim megmaradnának stabil maradna.
2011. nov. 14. 10:28
 3/6 anonim ***** válasza:
Ha felhúzod 3.6-ra tapasztalhatóan jobb? Ha nem akkor nem jó a progi, vagy csak felesleges a húzással bajlódni, így is jónak tűnik. Mellesleg néha a húzás csak jobban terheli, és nem bírja. Vagyis gyengébb lesz mint volt. Jobban éri meg újat, jobbat venni, mint ezt húzni. Ha kiégeted, akkor meg úgyis újat kell venni. Add el ezt, tegyél hozzá egy kis pénzt, és már lesz is egy jobb procid. Ird le, pontosan milyen procid van, milyen alaplapod van és én ajánlok hozzá egy procit.
2011. nov. 14. 10:39
 4/6 A kérdező kommentje:

Most vettem olcsón , csak renderelésnél néha már elkéne az a + 400Mhz , ujra nincs pénzem, a progi jó az alaplaphoz kaptam és a teszt programok alatt nagyobb eredményeket ért igy el,+ a terhelés is kisebb sokszor

phenom x4 840

am probáltam feloldani benne a L+ is de a neten lévő egyik megoldás sem segit

2011. nov. 14. 10:41
 5/6 anonim ***** válasza:
Ez a processzor önvédelme, ezzel tényleg nem tudsz mit kezdeni, de ha mégis akkor az már tényleg a proci végét jelentené.
2011. nov. 14. 18:26
 6/6 anonim ***** válasza:
Értem. Szóval nincs olyan hogy profilkészítés? Mármint a programban? Esetleg nem kérdez rá a program bezárásakor, hogy profiladatok betöltése rendszerindításkor, vagy valami ilyesmi? Tudod az a helyzet, hogy ez nem a Bios beállításait írja felül, hanem saját maga húzza a procit. Van olyan, hogy nem mentődik el rendesen nameg olyan is, hogy lenullázódik a beállítás. Ez nem feltétlen a gép hibája, mert az adott programot egy általános processzorra, konfigurációra tervezik. Van rá esély, hogy nálad nem működik tökéletesen. Nálam ugyan ez van az Nvidia System Tools-al. Én speciel a HT Bus szorzóját emeltem 200-ról 300-ra így bár nem látja a gép, de az 1.8 GHz-s procimat 2.7-en használhattam (amíg ki nem kapcsoltam). Számottevő változást nem produkált, meg kapcsolgatni is megúntam úgyhogy letöröltem a progit. Ha annyira nem fontos, nem muszáj állítgatni, és talán így is eleget tesz a kéréseidnek, viszont ha mégis nagyon szükséged van rá, próbáld egy másik progival.
2011. nov. 14. 23:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!