Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Realtime matekra Intel vagy...

Zeronibble kérdése:

Realtime matekra Intel vagy AMD? És mekkora összegig ne sajnáljam rá a pénzt?

Figyelt kérdés

Épp láttam egy tökéletes Intel-AMD "hitvitát", és eszembe jutott ez a régi ismerethiányom a cpu-król. Új konfigot készülök összeválogatni, a büdzsé meg mintha csak egyre végesebb lenne... Aztán komolyan el kell gondolkodnom a legjobban izzasztott alkatrészen, a CPU-n. Igen szigorú elektronikus zenedarabokat készítek, remélhetőleg akkora processzorerőn már jóval komfortosabban, mint a mostani szutykon, de mint tudjuk, mindig annyi a túl kevés, amennyi éppen van... Így hát kénytelen vagyok mindenféle véleményt, meglátást, tapasztalati tényt meghallgatni azzal kapcsolatban, hogy mi az az ár/minőség arány, ami okés lenne, és hogy melyik gyártó lesz valós idejű, sok szálon futó hangszer és effekt szimulációkra (töméntelen mennyiségű, folyamatos számolásra) jobb vásár. Általános helyzet, hogy 80% fölé terhelődik a cpu, és 5ms az audio buffer mérete, amihez akár közel 100db plugin igazodik (pontosabban beleférnek a feldolgozó loop-ba, azaz 5ms alatt bőven lefut mondjuk 96000-szer az egész pluginfa). Gyanítom, hogy intelért kiált a felhasználás, de nyilván nagyon szívesen fogadom a tapasztalatokat amd konfigot padlógázon vallatóktól is!

Ja, és próbáljon már mindenki tartózkodni a pontozástól! :)

2011. nov. 13. 18:42
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Ha komoly számítási teljesítményt igénylő munkára kell, akkor Intel. Abból is egy i5 2500K vagy i7 2600K.

AMD-nél az új Bulldozerek vannak ilyen árban, de azok nem lettek valami jók, vagyis most még nem jók, mert semmi nem is tudja normálisan kezelni őket.

Később ha optimalizálják rá a Windowst és a programokat, fognak még javulni, főleg a sok szálon futó programok alatt.

2011. nov. 13. 18:46
 2/13 anonim ***** válasza:
Véleményem szerint ebben az esetben az Intel Sandy Bridge erős processzoraival épített konfiguráció lesz a jó választás. Ez az erőfölény, esetleg megváltozhat 2012-be.
2011. nov. 13. 18:56
 3/13 anonim ***** válasza:
Dehogy változik, miről beszélsz, a bulldozer leszerepelt, és ha kihoz valami normálisat(amit kétlek), akkor ott a válasz a új Sandy Bridge-E ami megint csak felül kerekedik.
2011. nov. 13. 19:03
 4/13 anonim ***** válasza:
A Sandy Bridge-E méreg drága lesz, és a hozzá való alaplap is, azt kár is emlegetni.
2011. nov. 13. 19:09
 5/13 anonim ***** válasza:

A bullban már szerepelt olyan technológia ami ha teljesen kiforrik simán verhet bármit.

Azért szerintem még a C0 steppinges bullok ilyenek még nem lesznek.

2011. nov. 13. 19:21
 6/13 A kérdező kommentje:
Először is köszönöm az eddigieket! Eléggé intelnek látszik eddig... :) Eléggé nézegetem az árakat, és kb azonos amd eléggé sokkal olcsóbb... AMD _ellen_ mi szól? Ja, nem feltétlenül a legtetejéből válogatnék egyiknek sem :)
2011. nov. 13. 21:59
 7/13 anonim ***** válasza:

AMD ellen csak az szól hogy még csak most vezették be az új architektúrára épülő processzoraikat, és még semmi nem tudja normálisan kezelni, vagyis nem tudjuk valójában mire is lesznek képesek később, főleg egy stepping váltás után, meg ha a Windows és a programok is rendesen tudják majd használni.

De könnyebb lenne úgy ajánlani ha beírnád hogy konkrétan mennyit is szánsz rá, és abban az árban ajánlanánk azt ami szerintünk a legjobb.

2011. nov. 13. 22:28
 8/13 anonim ***** válasza:

Egyet értek.

Adj meg egy árat.

2011. nov. 13. 22:29
 9/13 A kérdező kommentje:

Ha alaplap+processzor több 80 ropinál, az elég necces. De nem jelenti azt, hogy ne lehetne simán túllépni, ha megéri. RAM lesz benne 4G, de ha van még ilyen-olyan dual izé, hogy megéri két modult venni, meg gyorsat, akkor erősen el kell gondolkodnom rajta, mert igencsak memória-intenzív az ilyesmi. Marha sok pici kódrészlet követi egymást, és sok kicsi meg jópár nagyobb puffer minden valamirevaló projektben használódik. Szélsőségesen sok cpu-memória kommunikációhoz hogy állapítható meg, hogy mekkora ram-sebesség nem fölösleges még? (fogalmam sincs már, mik a szorzók ram-vezérlőnél, buszoknál... Még nForce2 időkben kutatgattam ilyesmit, azóta teljesen más...)

Más: az intel is nanométert vált lassan, nem? Úgy értem mindenféleképpen megéri kivárásra utazni... Ha másért nem, azért, hogy a mostani jó közepesek új tesói természetesebb árfekvésbe kerüljenek...

2011. nov. 13. 22:51
 10/13 anonim ***** válasza:

80-ból én ezt az alaplap+CPU párost ajánlom:

Lap:

[link]

CPU:

[link]

Memóriát pedig ezt mellé:

[link]

1333-astól gyorsabbat felesleges venni Sandy Bridge mellé, mert csak addig támogatja hivatalosan.

És megéri a 8GB, mert most olcsó, és akkor biztos hogy elég lesz.

2011. nov. 13. 23:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!