Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mi okozhatja az alábbi hibajel...

Mi okozhatja az alábbi hibajelenségeket?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Kb. másfél éves gépemen gyors egymásutánban (néhány órán belül) az alábbi hibák jelentkeztek:

1. Tegnap este játék közben elszállt a billentyűzetem. A Num Lock és Caps Lock sem működött. Kihúztam az USB csatlakozót, majd visszadugtam, ez megoldotta a dolgot - öt percre, aztán ismét elszállt. Néhány percenként (maximum tíz perc működés után) érzéketlenné vált a billentyűzet, volt, hogy csak az újraindítás segített. (A klaviatúra USB-s Genius KB220, a gépen volt még egy Logitech gamepad is, ami hibátlanul működött.)

2. Nem sokkal később (fél órán belül) elszállt az egerem is. Pont ugyanúgy, mint a billentyűzet. Később már párhuzamosan is elszállt a két jószág. Reset gomb után a gép nehezen tért magához, gépeléskor lassú volt a klaviatúra, időnként egy-egy betű "beragadt" (nem mechanikusan!).

3. Este kikapcsoláskor a gép szokatlanul lassan állt le, de hibaüzenet nem volt.

4. Reggel bekapcsoláskor az egér működött, de a billentyűzet egyáltalán nem. Nem tudok belépni a gépbe (jelszót kér, amit persze nem tudok begépelni), a DVD író tálcája nagyon nehezen nyílik. Olyan hangja van, mintha a mechanika működne, de valami megakasztaná a tálcát. Eddig ilyen soha nem fordult elő.

Még este lefuttattam a vírusvizsgálatot, ami semmit nem talált.

Mit tanácsoltok, merre keressem a hibát?

2011. nov. 13. 13:19
 1/2 gergoap ***** válasza:
Ez hardveres hiba lehet, nem softveres szerintem.
2011. nov. 13. 13:26
 2/2 anonim ***** válasza:
Szerintem alaplap hiba. Cseréld ki.
2011. nov. 13. 13:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!