Milyen károkat okozhat az, ha a táp túlságosan is húzva van?
(Ez a processzorod, nem a tápod)
Az elektronikai alkatrészek nem szeretik a meleget. Márpedig minél jobban dolgozik valami, annál jobban melegszik. Megnő az áramfogyasztása is, így nem csak a processzor, hanem a tápellátás alkatrészei is jobban melegszenek. Ez általában élettartam-csökkenést eredményez. Persze elképzelhető, hogy 10 év helyett 9-et fog működni, tehát téged még bőven kiszolgál.
Az is lehet, hogy ezt a húzást a proci (és/vagy a memória, esetleg egyéb eszközök) nem viselik már el, és ezt instabil működéssel jelzik.
köszi a segítséget. már több mint 5 éves a gép, szóval ennek már úgyis mindegy, megy majd a levesbe.
egyébként igen, véletlenül félre írtam, "táp" helyett "procit" akartam írni
ha most nevenincs tápod van, akkor mindenképpen ajánlanám a hexát, jó kis táp, sokáig kiszolgál.
viszont a tuningnak csak akkor van értelme, ha jelenleg CPU limites a géped. ergo ha egymáshoz viszonyítva a VGA-t és a CPU-t az utóbbi a gyengébb. illetve az is számít, hogy milyen felbontásban/beállításokkal játszol. általánosságban elmondható, hogy minnél magasabb grafikai beállításokban használod a gépet, annál inkább lecsökken a CPU szerepe.
ha a VGA is hasonló (ne vedd sértésnek) őskövület, akkor a kísérletezgetésen kívül nincs sok értelme a tuningolásnak, inkább majd egy új gépbe fektess be, ha valamikor talán normalizálódik az ueró árfolyam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!