A procim és a videjókártyámnak teljesítményét hogy lehet csere nélkül növelni? Minden megoldás érdekel
A processzort azt a BIOS-ba tudod leg1szerübben tuningolni, fentebb húzod az FSB szintet, de csak 10-esével, mert ez is 80-90MHz-et nyom rajta..
A videó kártyát meg attól függ hogy milyen a kártyád, ha ATI(AMD) akkor én a SmartDOCTOR nevű programot ajánlanám..
itt is fentebb húzod a memória sebességét, meg az óra jelet, 10-15%-al jobb teljesítményt fog nyújtani, persze megfelelő hűtéssel,fontos hogy a procid és a kártyád megfelelően legyen hűtve!!!
Lehet tuningolni, de tudnod kell, hogy nagyon veszélyes a hardverekre nézve (túlmelegedhetnek könnyen), és a maximális biztonságos teljesítmény beállítása akár napokig is tarthat (a tesztek miatt). Most olyan nagyon nem merülnék a feszemelés, szorzóállítás rejtelmeibe, mert ez procinként változik. Ha tudsz angolul, akkor ajánlom ezeket az oldalakat:
[link] (ez főként a vga-hoz jó)
De nem lehet eléggé hangsúlyozni, hogy nagyon olvass utána az overclockingnak mielőtt belevágsz, mert tényleg 2 mp alatt elfüstölhet a géped.
Vannak külön ilyenhez programok, de csak akkor állítsd át az órajelet, ha nagyon jó hűtésed és strapabíró alaplapod van, különben az egész kifüstöl. Videókártyánál a hozzá járó programban is lehet felhúzni (pl. NVidia-nál nTune, ATI-nál ATI Catalyst), procihoz meg lehet szedni programot (pl. AMD-hez Central Brain Identifier).
Youtube-on van egy videó, ahol a 3 GHz-s processzort felhúzzák 6 GHz-re, de ott a procit folyékony nitrogénnel hűtik.
Tehát kell egy jó alaplap ami bírja a tuningot és jó hűtés, meg program.
Én az AMD Athlon XP 2800+ processzoromat 2088 MHz-ről 2187 MHz-re húzom (majdnem +100 MHz) Central Brain Identifier-rel, tovább is húznám, de sajnos az alaplapom nem bírja és újraindul a gép ha túlhúzom. :( Videókártyámat meg nem is szoktam felhúzni, az jó ahogy van. (NVidia GeForce 7600GT) ;)
Nem értesz hozzá, sőt egyáltalán nem ahogy olvasom.
Szóval én azt ajánlom ne húzz túl semit mert csak tönkreteszed.
Hát nem tudom, de ameddig biztonságos addig nem hoz szinte semmi javulást, felette meg kockázatos.
Én a 2.2-es Athlon62 X2-t felhúztam fesz emeléssel 2.7GHz-re CoD-oztam vele 2 órát aztán meg másnap fél óránként újraindult. Szóval ne várj valami nagy stabilitást. Videokarit meg alig lehet húzni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!