4 GB RAM helyett a BIOS is csak 3 GB-ot enged használni, de látja, hogy 4 GB RAM van a gépbe, de csak 3 GB-ot enged. Mit tegyek?
És még mindig első vagyok :D
Mit szólnál egy jól irányzott BIOS frissítéshez? Ez olyan jolly joker ötlet, mert átnéztem az alaplap manulaját és tényleg nincs benne ez a mapping funkció!
"I have resolve this problem. Go to BIOS and manulay set frequence of your DDR. For me - i set it to 800MHz and now system is viewing 4GB usable :) So summary: Enable Memory Remap and change frequence manualy. :) That's all."
Idézem én is ezt a szöveget.
Az illető úgy oldotta meg a problémát, hogy a memória frekvenciát 800MHz-re állította kézzel és engedélyezte a Memory Remap funkciót.
Állítsd be te is ezt, esetleg próbálj BIOS-t frissíteni - de hatalmas körültekintéssel!
Ha pedig nem értesz hozzá, csináltasd meg valakivel, aki tudja is mit csinál.
És még mindig első vagyok :D : Az előző remek ötletet adott, adok még egyet ha 64 bites a prockó.
Egyszerre csak 1 db modult rakj bele és nézd meg mindkettőt látja e 2 GB-osnak.
BIOS Frissítés kb 2 napja volt. És csak, hogy lássátok a Wint is.
2 GB alatt még 32 bitet használtam, de tudtam, hogy ma veszek még egy 2 GB-os rammot, ezért BIOS frissítés után 64 bites windowst tettem fel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!