Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Búg a gépem, mitől lehet?

Búg a gépem, mitől lehet?

Figyelt kérdés
Mostanában, ha bekapcsolom a gépem mindig búg. Van hogy hangosabban, van hogy halkabban, de búg. Gondoltam, hogy a hűtő lehet, de nem tudom biztosra. Később magától eláll a búgás, vagy ha 1 kicsit ráütök az oldalára, de nagyon zavar meg ilyesztő is, nem akarom, hogy tönkremennyen. Mitől lehet ez, és mit lehet tenni ellene?
2011. okt. 19. 18:31
 1/6 anonim ***** válasza:

Ezt VALÓSZÍNŰLEG(tehát azért nem biztos) valamelyik venti okozhatja.

Kiszűrheted úgy is hogy mikor bekapcsolod a gépet a ventiket egyesével leállítod(ezt úgy képzeld el hogy enyhe nyomást fejtesz ki a közepükre míg meg nem állnak).

Amikor a az egyik venti leállásánál a hang abba marad akkor megvan a hibás. Utána egyszerűen megolajozod és húzod majd pedig meglátod helyre hozta-e.

2011. okt. 19. 18:36
 2/6 anonim ***** válasza:

Tipikus tápegység búgás. Gondolom a gép építésekkor a minőségi tápegység nem volt kritérium és itt az eredmény.

Amint teheted, vegyél egy minőségi, márkás tápegységet.

Chieftec/FSP tápok már 9000 környékén kaphatóak és ezek minőségiek is.

A határ persze a csillagos ég.

De a tápon tilos spórolni, ezt jobb az eszedbe vésni. Még örülj, hogy nem füstölt el a gép.

Ha viszont márkás táp búg neked, akkor az már gáz.

De ha Codegen, M-Tech, vagy hasonló, akkor az ég kegyelmezzen neked.

Az általában megbízható márkák: FSP, Corsair, Chieftec, Seasonic, Enermax és Cooler Master.

2011. okt. 19. 18:39
 3/6 anonim ***** válasza:
Valószínűleg tápegység lesz, főleg hogy csak indításkor búg szereld szét, és a ventrillátor tövét olajozd meg egy kis motorolajjal. CSAK AKKOR SZERELD SZÉT, HA MÁR NINCS RÁ GARANCIÁD.., mivel ha felnyitod a tápot a garancia elvesz nekem egy 3 éves mercury tápom van 1 hete olajoztam meg, és újra semmi hangja nincs..
2011. okt. 19. 18:56
 4/6 A kérdező kommentje:
18:36, nekem csak 1 ventillátor van benne. Milyen olajjal olajozzam és mennyire?
2011. okt. 19. 19:05
 5/6 anonim ***** válasza:

Mercury tápod van?

Szerintem cseréld.

Egyébként igazuk van mivel 90% a táp zörög.

Az általam írt módszerrel állítsd le a ventijét és megtudod.

Persze csak gumi kesztyűben ha akarod.

2011. okt. 19. 19:06
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem amikor a táp volt rossz búgott
2011. okt. 19. 19:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!