Mi a neve ennek a szerkezetnek?
Csak a merevlemez csatlakozásának megfelelőt válasszatok.
Szerintem a régi gép merevlemezét bele lehet tenni az új gépbe is. Ilyen merevlemez házak/tartók/dokkolók meg vannak mindenféle színben/méretben/csatlakozásokkal. Első körben van az ún. mobile rack...ezt a ház 5,25" rekeszébe lehet beszerelni és rendes belső csatlakozása (IDE vagy SATA) van, de ki lehet húzni a keretet és a gép megbontása nélkül lehet benne viszonylag gyorsan és egyszerűen vinyót cserélni. A külső dokkolók használata a legegyszerűbb, csak bele kell állítani a merevlemezt, míg a külső merevlemez házakba rendesen be kell szerelni és tényleg úgy funkcionál, mint egy külső merevlemez. Itt is érdemes olyat választani, ami tud eSATA vagy USB3 felületen is csatlakozni (pláne ha van ilyen az új gépen), mert az USB2 úgymond visszafogja a teljesítményt (30-35MB/s-nél nem bír gyorsabb lenni). Én is nemrég vettem egy ilyen thermaltake külső házat (external hard drive enclosure), ami 3,5" SATA lemezeket képes fogadni és USB2.0 vagy eSATA felületen lehet a gépre csatlakoztatni. Ez a termék rezgésmentes rögzítést kínál és a merevlemez hőmérsékletétől függően vezérli a saját aktív hűtője fordulatszámát. Ehhez van egy hálózati adapter is, tehát kell neki egy konnektor is.
Ő lenne az:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!