Milyen wifi routert vegyek?
Mindegyiket kell telepíteni, hiszen az veszi át az internetkapcsolat létrehozását. Nálam TP-LINK TL-WR340GD 54M üzemel évek óta tökéletesen.
Olcsó, magyar nyelvű telepítési útmutatóval percek alatt beüzemelhető.
Ez megfelelne arra amit írtam? "1db WAN port, 4db LAN port" ezek olyanok mint ami a mostani modemen és a gépen is van? Az a net minőségétől függ, hogy hány eszköz tud rá csatlakozni?
Az első vagyok:
Amit belinkeltél azt a típust ajánlottam én is.
"1db WAN port, 4db LAN port" azt jelenti, hogy a modemből jövő kábel(ami eddig a gépbe ment) az megy a router WAN portjába, a 4 LAN portba pedig 4 db gépet tudsz csatlakoztatni, UTP kábellel.
Ezen kívül van a WI-FI kapcsolat ami az általad kérdezett 2,4 GHz tartományban üzemel.
Na szóval, most ilyen modemem van. a UPC-is net kábelt át dugom a router koax csatlakozó-jába, és egy kábellel csatlakoztatom a géphez, amit gondolom hozzá adnak, vagy az a kábel is jó amit a mostani modemhez adtak? A mostani modem-re meg nem lesz szükségem igaz? Miután telepítettem és beállítottam, már nem kell, hogy a gép is be legyen kapcsolva ugye?
A mostani modemet kell össze dugnom a router-rel? Mindegyik ilyen?
Kezdjük előlről:
Bejön a koax a modembe!(cisco epc 3212 stb.)
A routerhez jár egy kb 1 méteres UTP kábel.
Ezt dugod a modem PC hálózati csatlakozó helyére!
A másik végét a Router WAN portjába.
A négy LAN port bármelyikébe pedig a PC hálózati (UTP) kábelját, (ami eddig a modembe volt dugva).
A routerhez jár egy CD is, illetve magyar nyelvű leírás a konfigurációhoz, ugyanis ezután már a Router fogja az internetkapcsolatot létrehozni,(és megosztani) amit eddig a PC-d csinált.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!