Mar megjelentek a Bulldozerek?
hivatalosan már megjelentek, itthon még nem lehet kapni, és az első fecskéket külföldön is gyorsan elkapkodták.
de előre szólok, kicsit ellentmondásos lett a teljesítménye...
elvileg nemsokára lesz Ph!-s teszt is.
Koszi a valaszokat:D
Hogy erted azt hogy ellentmondasos a teljesitmenye?
csak bizonyos alkalmazásokban veri a konkurenciát. mondjuk úgy, hogy nagyon különleges és előremutató a felépítése, de a mai programokban ez nem igazán jelent előnyt. igazából csak olyan környezetben erős, ami illik az architektúrához.
én megvárnám a kevesebb magot/modult tartalmazó, magasabb órajelű és visszafogott fogyasztású bullokat, a jelenlegi felhozatalt inkább csak szerveres feladatokra tudom elképzelni sajnos.
A komment megírásának időpontja: ma 21:43:
Nagy pofára esés lett a Bulldozer.
A legnagyobb is gyengébb mint az i7 2600K, inkább az i5 2400-2500 körül van jó esetben, de vannak programok ahol még a régi Phenom II-nél is gyengébb a 8 magos Bull!
Ráadsául még jelentősen többet is fogyaszt...
Hát én nagyon nem ezt vártam.
A legtöbb teszt, amit találni lehet a neten, egyelőre semmit nem ér. Win7 alatt pl. nem tudnak lekapcsolni a magok, ez Win8 alatt alapból megy (ezt a tomshardware-en ki is emelik), ráadásul a szálak szétosztása is köhög a modulon belül, ezért olyan magas a fogyasztás (integer magok mellett a lebegőpontos is aktív, még akkor is, ha nem csinál semmit).
Szóval én még várnék egy kicsit azzal, hogy véleményt formáljak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!