Intel 1366 foglalatba érdemes fektetni (és 1156 ba? )
Vagyis jönnek majd 1366 os processzorok újabak? Vagy igy mostaniakba érdemes fektetni? 1155 ös foglalatba lesz erösebb is?
1156 os foglalat pedig kifutott széria már nem éri meg egyáltalán?
A lényeg az várható-e még fejlödés 1366 tól vagy 1155 ben lesznek hatalmas fejlesztések (és le is hagyja teljesítményben a 1366 ot)?
Sem 1366ba sem 1156ba nem érdemes fektetni, mindkettő kifutó, és az 1366 még jó drága is.
1155be ott a Sandy bridge, és úgy néz ki bele fog menni az Ivy Bridge is, de ez még nem 100%.
1366 helyett meg jön majd a 2011,de ez méreg drága lesz.
Vagy AMD oldalon ott az AM3+, amibe belemegy a Phenom II, Bulldozer, és majd a Piledriver is bele fog.
1155.
De szerintem hiába megy majd bele az újabb proci is, a chipkészlet nem fogja támogatni. Én is azért vettem 2005-ben 775-ös lapot, hogy milyen jó lesz majd újabb procit beletenni (akkor jött be az a foglalat). Aztán kiderült, hogy a benne lévő 915-ös chipset egyik újabb procit se támogatja, kizárólag azt a P4-et, amit anno vettem bele.
Jól írták felesleges ezekbe fektetni.
Az 1155-be érdemes manapság intel oldalról.
Ebbe a foglalatba nem is sokára érkezik egy új csúcs cpu az intel core i7 2700k néven.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!