Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Ma vettem egy Laptopot?

Ma vettem egy Laptopot?

Figyelt kérdés

Felszeretném telepíteni rá az xp-t mert nem tettek rá op rendszert.

De viszont amikor elindítom a laptopot akkor egy fekete hátteren fehér betűk jönnek ki.

amikor az F2-es gombot megnyomom akkor pedig kijön a Boot sytem és ezeket adta ki:

ÉS ha rákkantintok ezeket adja ki:

-ODD:

HDD/SSD

USB

FFD

LAN

Most melyiket válasszam hogy utána egyből bejöjjön az xp telepítés?

Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)

2011. okt. 11. 18:19
 1/8 P.O.C. ***** válasza:
Az ODD, mint Optikal Disk Dirve -ot.
2011. okt. 11. 18:35
 2/8 A kérdező kommentje:
igen utána rákkatinottam hogy az legyen az első de miután elmentette megint kijött ez a fehér szöveg, de a telepítés nem :(
2011. okt. 11. 18:37
 3/8 anonim ***** válasza:
Ha cd-ről akarod telepíteni akkor az ODD ha pedig pendrive-ról akkor USB. Tiszta sor. ezután elvileg el kell kezdenie tölteni mégpedig úgy hogy fekete háttér és alul fehér szöveg váltakozik és egy idő után kiadja a kék csodáját az xp. Ha nem akkor bizony szarul lett kiírva a rendszer.
2011. okt. 11. 18:47
 4/8 anonim ***** válasza:

AHCI módot kapcsold ki biosban

és biztos hogy bootolható az xp cd?

milyen ez a laptop pontosan leirnád?

márka tipus...

2011. okt. 11. 18:50
 5/8 A kérdező kommentje:

Toshiba C660

a márkája.

2011. okt. 11. 19:05
 6/8 P.O.C. ***** válasza:

Ha a telepítő CD benne volt, mikor kiválasztottad az ODD -t és mégsem kezdte meg a boot -olást, akkor elég nyilvánvaló, hogy sz*r a telepítő CD.

Pl. innen szedhetsz le használhatót:

[link]

Kicsomagolás után kasz egy iso formátumú CD képet.

De normálisan írd ki, vagyis nem magát az ISO fájlt másold a CD -re vagy csak a telepítőfájlokat húzd át, mert akkor cs*szhetes a boot szektort. A CD író programod CD kép felírása funkcióját használjad.

Elképzelhető, hogy nem fogja felismerni a merevlemezt az XP telepítő. Ilyenkor 2 dolgot tehetsz:

1. Letiltod a BIOS -ban az natív SATA (AHCI) módot, helyette IDE módot állítasz be.

2. De még jobb ha, ehelyett beleintegrálod a SATA driver-t a telepítőbe. És így nem mondasz le a SATA szabvány minden extra képességéiről, mint pl. NCQ, ami növeli a teljesítményét.

Persze ez utóbbi macerát elkerülheted, ha valami korszerűbb rendszert telepítesz a gépedre, mint a Windows 7, ami alapból ismeri a Natív SATA módot, biztonságosabb, és a géped képességeit is jobban kihasználja. Ha gondolod tudok linkelni Windows 7 -et is.

2011. okt. 12. 07:17
 7/8 A kérdező kommentje:

Kedvey P.O.C!

NagYon szépen köszönöm a kedves válaszodat! Gondolkodtam rajta és a win 7 tényleg jobb lenne. Ha tudnál win7hez linket adni azt megköszönném! Ja és ha najd kiirom az isot neronál mit cálasszak? Adat dvd készítése? Mégyeggyszer nagyon köszönöm a válaszodat! :)

2011. okt. 12. 16:46
 8/8 P.O.C. ***** válasza:

Itt egy 32 -bites Pro SP1:

A legújabb DAZ loader és használata:

Nero Burning ROM -ban a CD/DVD író menü --> CD kép felírása pontjában lehet ISO -t kiírni. Nero Express -ben nem tudom hol van, mert sosem használtam.

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2011. okt. 12. 20:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!