Ma vettem egy Laptopot?
Felszeretném telepíteni rá az xp-t mert nem tettek rá op rendszert.
De viszont amikor elindítom a laptopot akkor egy fekete hátteren fehér betűk jönnek ki.
amikor az F2-es gombot megnyomom akkor pedig kijön a Boot sytem és ezeket adta ki:
ÉS ha rákkantintok ezeket adja ki:
-ODD:
HDD/SSD
USB
FFD
LAN
Most melyiket válasszam hogy utána egyből bejöjjön az xp telepítés?
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat!:)
AHCI módot kapcsold ki biosban
és biztos hogy bootolható az xp cd?
milyen ez a laptop pontosan leirnád?
márka tipus...
Toshiba C660
a márkája.
Ha a telepítő CD benne volt, mikor kiválasztottad az ODD -t és mégsem kezdte meg a boot -olást, akkor elég nyilvánvaló, hogy sz*r a telepítő CD.
Pl. innen szedhetsz le használhatót:
Kicsomagolás után kasz egy iso formátumú CD képet.
De normálisan írd ki, vagyis nem magát az ISO fájlt másold a CD -re vagy csak a telepítőfájlokat húzd át, mert akkor cs*szhetes a boot szektort. A CD író programod CD kép felírása funkcióját használjad.
Elképzelhető, hogy nem fogja felismerni a merevlemezt az XP telepítő. Ilyenkor 2 dolgot tehetsz:
1. Letiltod a BIOS -ban az natív SATA (AHCI) módot, helyette IDE módot állítasz be.
2. De még jobb ha, ehelyett beleintegrálod a SATA driver-t a telepítőbe. És így nem mondasz le a SATA szabvány minden extra képességéiről, mint pl. NCQ, ami növeli a teljesítményét.
Persze ez utóbbi macerát elkerülheted, ha valami korszerűbb rendszert telepítesz a gépedre, mint a Windows 7, ami alapból ismeri a Natív SATA módot, biztonságosabb, és a géped képességeit is jobban kihasználja. Ha gondolod tudok linkelni Windows 7 -et is.
Kedvey P.O.C!
NagYon szépen köszönöm a kedves válaszodat! Gondolkodtam rajta és a win 7 tényleg jobb lenne. Ha tudnál win7hez linket adni azt megköszönném! Ja és ha najd kiirom az isot neronál mit cálasszak? Adat dvd készítése? Mégyeggyszer nagyon köszönöm a válaszodat! :)
Itt egy 32 -bites Pro SP1:
A legújabb DAZ loader és használata:
Nero Burning ROM -ban a CD/DVD író menü --> CD kép felírása pontjában lehet ISO -t kiírni. Nero Express -ben nem tudom hol van, mert sosem használtam.
* Automatikusan eltávolított tartalom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!