Miért jók az Apple gépei?
vannak, akiknek tetszik a külsejük. ez szubjektív, egyébként szerintem is szépek, de egy számítógépnél nálam ez nem elsődleges szempont.
a másik "előny" a MacOS (OS X), ami hivatalosan csak az apple gépein fut. sokan szeretik, mert egyszerű, letisztult, és videó/zene/kép szerkesztéséhez állítólag jó progik vannak rá, sok stúdióban használnak Mac-et.
viszont ennyi, itt kifut a tudomány. hátránya hogy brutálisan drága, főleg egy azonos hardverrel szerelt pc-hez képest.
én amondó vagyok, hogy csak akkor vegyél Mac-et, ha a munkád miatt rá vagy kényszerülve (ergo csak olyan szoftvert tudsz használni ami Mac-only). illetve ha milliomos vagy, és már nem tudod mire költeni a pénzed. bár ez esetben van jobb tippem is :D
megsúgom csibéim, az apple eszközökben a hardver csont ugyanolyan minőségű, mint a konkurenciában, nem azért van a felár.
és nem csak az iPhone4-gyel volt balhé, sok apple termékkel volt szériahiba.
1, csibéd ám a rossebb.
2, Azért ha rákeresel neten, fórumokon azért a más cégek termékeit jóval többen szidják, hibák miatt.
A samsung legendásan tönkre tud menni, minden előjel nélkül. Habár a hardver gyártók több cégnek is bedolgoznak, azért marhára nem lehet egy kalap alá venni az összeset. Egy hardver cég termékei között van minőségbéli difi.
igen, jóval többen szidják, mert jóval több embernek vannak kommerszebb cuccaik (pl samsung)
egyébként sem értem ezt a samsung-hisztériát nem először hallom itt a gyk-n, holott eddig az életben nem találkoztam vele, pedig sokat mozgok elektronikus kütyük közelében...
apple-nél inkább az az undorító, ahogy egyes hibákhoz hozzáállnak. beszarik a videókártya a félmilliós macbookodban? sebaj, kiadunk hozzá egy szoftveres frissítést, ami ugyanúgy nem segít! meghalt a vinyó az ipododban, de lejárt a garancia? sebaj, rakunk bele másikat a beszerzési ár háromszorosáért! nincs térerő az iphone-odon? ne úgy fogd! oh várjunk csak ez tervezési hiba? dehát a többi gyártó is ilyen, sebaj, kaptok hozzá gumitokot. ez bullshit.
"a másik "előny" a MacOS (OS X), ami hivatalosan csak az apple gépein fut"
Egy PC-re is ugyanúgy feldobhatod.
"sokan szeretik, mert egyszerű, letisztult, és videó/zene/kép szerkesztéséhez állítólag jó progik vannak rá, sok stúdióban használnak Mac-et."
Az a legszebb hogy jó ideig nem támogatta a 64 bitet és így is ezt használták a stúdiók. De amúgy teljesen jó progik vannak PC-re is.
"igen, jóval többen szidják, mert jóval több embernek vannak kommerszebb cuccaik (pl samsung)"
Bizony a felhasználók 90%-a PC-vel rendelkezik.
"Nem fagy be, legalábbis nehezebben, mint egy xp, vagy 7."
Hát az is be tud fagyni. Ha nagyon stabil rendszer kell akkor még mindig ott a UNIX vagy valamelyik Linux. Ubuntura is megvannak a programok vagy hát azok alternatívái ha pedig nagyon az adott program kell akkor ott a Wine.
Tulajdonképpen: Aránytalanul drága. És szar az összeállítás. Lehet hogy csak 2 kábel lesz az asztalodon de ha mondjuk elromlik a webkamera akkor búcsút mondhatsz a monitorodnak is mert azt is viheted szervizbe. Ha még vannak olyan emberek akik annyira hülyék hogy azt a metódust nem tudják megcsinálni hogy a "tééééglalap alakú csatlakozót a tééééglalap alakúúúú bemenetre kell rátoszni" akkor azok ássák el magukat. Ugyanis sokan csak ezért vesznek mac-et, mert ott van 2 bemenet meg 2 kábel...
Kérdésre válaszolva:
Ki mondta neked hogy jók az Apple gépei?
Egyszerüen drágák és ami drága az jó ez van a köztudatban. Amugy pedig nem jó "apró" játékszerei a gazdagoknak enyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!