Homályos és elmosódott a monitorom képernyője. Hol tudom beállítani?
LCD Monitorod van? Előfordulhat, hogy a monitor nem a natív felbontásán fut.
Ez mit jelent?
Minden LCD monitornak van egy natív felbontása. Mivel az LCD képernyője tényleg annyi képpontból áll, ahányszor amennyi pixel a natív felbontása. Ennél fogva - a CRT monitorokkal ellentétben - csak a natív felbontásán nyújt tűéles képet, más felbontást ugyan megjelenít, de az elmosódott, ronda lesz.
Tehát a monitor felbontását natívra kell állítani. Ha megmondod milyen operációs rendszert használsz, talán ebben is tudok segíteni.
Prowiew CRT monitorom van. Próbálkoztam minden beállítással (Hz)stb, de nincs változás.
Ha van vmi ötleted,megköszönöm.
Olyan a látvány, mintha rossz lenne a szemed, vagyis homályos elmosódott a kép, ha jól értem. A képcsöves monitoroknál a rajzoló elektronsugár átmérőjét lehet változtatni belül egy úgynevezett fókusz potméterrel.
Annál a résznél nagyfeszültség van, ezért ha nem vagy gyakorlott szakember, akkor inkább vidd el régi tv szervízbe és mondd meg, hogy fókusz problémád van vele. Ott kicsit csavarnak a fókusz potencióméteren és kristály tiszta képed lesz a végén. A képcsöveg megjelenítőknél mindnél így működik. Ez a fókusz poti az elektonsugár fókuszát állítja a legkisebb pontba optimális esetben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!