Milyen VGA kártya illene a gépembe? Adatok bent a topicban.
Gigabyte nem tudom milyen alaplap. (intel chipset)
Intel E5300 proci. (2mag, 2,6 Ghz, asszem 2Mb cache)
4 Gb Ddr2 Ram (800 Mhz)
Éss a mostani videó kártyám
Gigabyte Geforce Gt240 (512 DDr5 Mb ram)
55Mhz a Gpuja, a Shader 1340, a memók 1400.
Van hozzá 1 gyári progi, amivel lehet húzni.
Procit 600Mhzig már fel is húztam, 1-2 játékhoz, de nem nagyon szeretem ha úgy van, defaulton szoktam hajtani..
Igazából itt is Nvidia párti vagyok, és nem pedig AMD radeon..
De minden véleményt kíváncsian olvasok.
Illetve még annyi, h megéri e 1 új videókártyát vennem, érezhető lenne e a változás, vagy pedig akkor már a gépet is újítanom kellene?
Hát ezt nem is tudtam a memória sebességről... :O
De érdekes! Pedig azon is gondolkodtam, h lecserélem a mostani 800 Mhz-s DDr 2es modulokat 1033 Mhz-s DDr2es modulokra, mivel a foglalat ugye DDr2, de a sebesség valamivel nagyobb. De akkor ezt hanyagolom... :)
A másik kérdésre, a költségvetést nem tudom. :)
Nyilván minél olcsóbban, de azért legyen értelme pénzt áldozni rá. Úgy értem, ha már költök, ne csak fél fokkal legyen jobb.
Azt még amúgy is meg kell beszélni párommal, de lehet karácsonyra összehoznánk az újítást.
Miért, Te mit ajánlanál?
Nekem ez a q6600 proci nagyon megtetszett, mellé valami videókártyát, pl GTS 450, és örülnék mint majom a farkának. :)
Mikor vettem ezt a videó kártyám,
2 fajta GT 240 volt.
- DDR3 1 GB ram
- DDR5 512 MB ram
akkor az eladó meggyőzött, hogy a fél gigás ddr5ösöet vegyem meg, mert az számít inkább, hogy gyorsabb legyen, még ha kevesebb is... Most akkor mi van?
Megint bedőltem aminek nem kellett volna?
Gyakorlati példában vegyük a tuningolást.
Ha a ramunk nem rendelkezik elég magas órajellel(nem a húzottra hanem az alapra értem) bizonyos mértékeknél már fagyni fog a gép. Na ez egy magas órajelű ramnál nem fog bekövetkezni. Egyébként gyorsulást okoz a rendszerben a nagyobb memória mhz viszont nagyon elhanyagolhatót.
Bocs már én is bekavarom magamat.
Egyszerűen azt akartam írni hogy magasabb órajelű ram jobb processzor tuningoláshoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!