Fél éve vettem egy mikrofont, ami kifogástalanul működött. Egy hónapra rá új gépet vettünk - attól kezdve a mikrofon nagyon halk lett az új gépen. Pl. ha "rágcsálom" a mikrofont, azaz közvetlenül beleordítok, akkor hallatszik a hangom, de a háttérbe szóló bömbölő zene egyáltalán nem hallatszik. Úgy két centitől távolabbi hangot már nem közvetít.
Vettem új mikrofont, de nem oldotta meg a problémát - ugyanolyan halk.
Gondolom, valamit át kéne állítani a gépemet - de hol kéne átállítani? XP-m van, Pentium 4-em.
Előre is köszönöm a segítséget, felpontozok!
2011. okt. 4. 21:57
1/8 anonim válasza:
A fejemet rá, hogy az a féreg VIA HD valamid van mert az egy féreg hangkártya ugyan ez van nálam is de a tetőpont gondol eggyet és nemüködik amit nálam a gépresi megold .. de a halkságot nem eggyszerüen boost-oltam minden és ugyan olyan kukába való halk szar... az a kártya egy ipari hulladék ... aki megcsinálta annak lekéne nyomni a dobhártyájáig :@
2011. okt. 4. 22:08
2/8 anonim válasza:
Auto gain control van beépítve amit nem lehet kikapcsolni ha jól emlékszem. Figyeld meg, ha bemész a vezérlőpulton belül a hangokhoz, ott a felvételhez találsz egy hangerőszabályzót. Azt tökig felhúzod majd belekiabálsz a mikróba és azonnal lecsúszik a hangerő.
2011. okt. 4. 22:27
3/8 A kérdező kommentje:
Igen, VIA HD van :(
Az előző vacak kis gépemmel tökéletes volt. Az is előfordul, hogy két percig jól üzemek a mikrofon, hallatszik a háttérzaj is - aztán recseg, ropog, eltűnik a hang - a mondatom második fele lemarad.
2011. okt. 4. 22:37
4/8 anonim válasza:
Legelső vagyok :
Hát igen sajnos ilyen .. :( RealTech-re esküszöm előző gépembe az volt és háá de szerettem ;) ezzel sajnos nemtudsz mit tenni :S
2011. okt. 5. 20:43
5/8 A kérdező kommentje:
De kár! Az a furcsa, hogy az emberi hangot közvetíti, a háttérzenét pedig nem - pedig bömböl.Próbáltam letesztelni a Vezérlőpultban, maximálisra állítottam a hangerőt - e picit javult, de nem tökéletes.
2011. okt. 5. 21:51
6/8 anonim válasza:
hú,hát úgy emléxem,hogy a mixerben van egy olyan opció,hogy mic gain +20db
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!