Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Érdemes cserélni a processzort...

Érdemes cserélni a processzort ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Sziasztok! Tervezem, hogy kicserélem a közeljövőben a procit erre: "IntelŸ Core™ i7-2600K Processor". Szerintetek érdemes-e ehhez a konfighoz megvenni az I7-es procit vagy kevés hozzá az alaplap és nem tudnám kihasználni teljesen?

Gépem:

-Gigabyte H61M S2V B3

-Intel I3-2105

-2×2Gb 1333mhz

-Sapphire Radeon 6870 1Gb

-Samsung 1Tb 32mb 7200rpm

2011. okt. 2. 00:28
 1/9 Panda Péter ***** válasza:
72%

ad1: teljesen felesleges megvenned a 2600k-t, ha nem dolgozol a gépen, mivel játékra bőven elég a 2500k (megsúgom, még sok is)

ad2: menni menne a mostani lapodban is, gond nélkül, de ahhoz, hogy tudd tuningolni, p67-es vagy z68-as lap kell.

2011. okt. 2. 00:46
 2/9 A kérdező kommentje:
Hmm, játékra kell igen! Tuningolni nem akarom... Nekem az a lényeg, hogy betegyem a gépbe, és menjen minden:) Tuning részéhez én nem konyítok...
2011. okt. 2. 00:52
 3/9 Panda Péter ***** válasza:
78%
nem bonyolult a tuning sem, csak a szorzót kell emelni, egy idomított németjuhász megcsinálja. ha van rá keret akkor érdemes megvenned a 2500k-t, meg mellé valami olcsóbb fajta p67-es alaplapot, mert sose tudni, mikor jön jól az a plusz száz MHz. ha viszont semmiképp nem akarsz tuningolni, akkor meg elég egy 2400 is, mivel a videókártyádat az is kihajtja bőven.
2011. okt. 2. 00:55
 4/9 anonim ***** válasza:
59%
Panda ezt tőled vártam legkevésbé, mindig azt hangsúlyozod hogy nem az órajel a lényeg stb stb, most meg tuningra sarkallod őt? :D nem bántásból de érdekes egy gondolkodásmódod van.
2011. okt. 2. 01:57
 5/9 anonim ***** válasza:
45%

Ezt próbáltam megmagyarázni Panda Péternek, hogy nemigazán ért a gépekhez, de megsértődött. Ezek után, Made IN néven kezdet bohóckodni.Tény, hogy elnézést kért, de kimutatta a saját nemhozzáértését.

lásd itt:

http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..

2011. okt. 2. 07:43
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Ne mondjatok mar ilyeneket hogy nem ert hozza

Nagyon is jo konfigokat szokott irni s ERT A SZAMITASTECHNIKAHOZ!!!!!

2011. okt. 2. 09:48
 7/9 anonim ***** válasza:
89%

Ez is miatatok van Panda :D

viszik,le a százalékom amugy nem az elöb iró vagyok hanem még ott a 7 oldalasban irtam xd

jó sokhelyen lehúzhatak,amugy nem is ez a lényeg csak én is szólok már

Panda nem sulykolta hogy tuningoljon csak kérdezte és elmondta

szóval,ném értem

amugy egyet értek,vele hogy prociból nem kell a legdrágab ha ugy se használja ki

2011. okt. 2. 09:59
 8/9 Panda Péter ***** válasza:
89%
nem igaz hogy lehet ilyen nehéz a felfogásod, ugyan mi az anyámért csináltam volna egy másik felhasználót? nonszensz amit mondasz, és egyben szánalmas, úgy idézel tőlem hogy közben nem is érted mi a mondanivalóm lényege. szerintem menj vissza legózni ahelyett, hogy próbálod rontani a megítélésem és teleszemetelsz minden egyes kérdést.
2011. okt. 2. 10:28
 9/9 Panda Péter ***** válasza:
89%

egyébként igen, mindig hangsúlyozom, hogy különböző gyártók modelljeit, és különböző architektúrákat NEM LEHET az órajel alapján megítélni, azonban egyazon architektúrán, generáción belül igenis az órajel számít. értem úgy, semmi értelme egy phenomot és egy core i5-öt szimplán órajel alapján összehasonlítani, de két azonos generációjú phenomot meg csak az alapján lehet.

én nem sarkalltam tuningra, láttad, leírtam, ha nem akar tuningolni, akkor vegyen inkább 2400-at. de ugyanakkor leírtam azt is, hogyha már ennyi pénzt akar rákölteni, akkor nem rossz választás a 2500k sem, mert sose tudni, lehet később kell neki az a párszáz extra MHz amit egyszerű tuninggal el lehet érni.

szóval mielőtt jönnek a sirámok hogy nem értek hozzá, stb, talán el kéne olvasni, és értelmezni amit írok.

2011. okt. 2. 10:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!