Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Lekódolt merevlemez? Létezik...

MaXXeGee kérdése:

Lekódolt merevlemez? Létezik ilyen?

Figyelt kérdés

Van ezzel egy kis gondom. Vettem a laptopomhoz egy másik merevlemezt, Betettem, el is indult, és kérdte a merevlemez kódot. Gondoltam, na ezt kihagyom, úgyis telepítenem kell .. hát a telepítő látja ugyan, de nem éri el a lemezt. Kérdeztem az előző tulajt (akitől vettem) ő nem állított be semmilyen kódot.

Elmagyarázná valaki, hogy ez pontosan mi, hol lehet beállítva, hogyan tudom kikapcsolni, esetleg megkerülni?

Előre is köszi a válaszokat

2011. okt. 1. 11:52
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
telepíts fel valami partícióbuzerátort, és azzal dúrd le a delikvens összes partícióját
2011. okt. 1. 11:58
 2/9 A kérdező kommentje:
Szóval a lekódolást a merevlemez tárolja?
2011. okt. 1. 12:01
 3/9 anonim ***** válasza:
Kezdjük ott hogy mi kérte a kódot? Mert van többféle megoldás. BIOS is tud vinyót tiltani és szoftveresen is lehet titkosítani. Ha nem akarsz szenvedni akkor kérd el a kódot.
2011. okt. 1. 12:20
 4/9 A kérdező kommentje:
Amikor bekapcsolom a gépet, bootscreen után kéri a hdd kódot, a laptop az enyém kihalt belőle a vinyó, vettem bele egyet használtan, a tulaj szerint, nem volt kódolva, ő nem tud róla, de így még a biosba sem enged belépni, ha nincs HDD kód, keresi a további bootolási lehetőségeket. elindul telepítő cd-ről, látja hogy benne van a vinyó de mellé teszi zárójelben (a merevlemezhez nem lehet hozzáférni) vagy valami ilyesmit. Az én gépem tuti nincs kódolva, újonnan vettem, azóta csak én használtam.
2011. okt. 1. 22:05
 5/9 anonim ***** válasza:

attól még a bios lehet, h el van bäszarintva. Vedd ki a vinyót, és úgy lépj be a biosba, lődd be a defaultot.

Azonban... lehet, h az eredeti vinón volt rjta valami setup program, amit keres. konkrétan milyen gép?

2011. okt. 1. 22:15
 6/9 A kérdező kommentje:
HP Pavilion ze5500, a default biost kipróbáltam, a helyzet ugyanaz maradt :S
2011. okt. 2. 08:26
 7/9 anonim ***** válasza:

Drive Lock

The Drive Lock password protects the data on your hard drive through encryption. If your computer is stolen, the data on the hard drive is inaccessible without the Drive Lock password. This password cannot be reset. If it is lost or forgotten, the hard drive must be replaced. Please contact HP to order a new hard drive. This service is not covered by the warranty.

Ha ezzel futottál össze akkor baj van...

2011. okt. 2. 12:16
 8/9 A kérdező kommentje:

Igen, ezzel:S most megnéztem pontosabban "Enter DriveLock Password:

és erre nincs semmilyen megoldás ? a"vegyél másikat" -on kívül ?

2011. okt. 2. 22:38
 9/9 anonim ***** válasza:

Kétes eredetű programokat megpróbálhatsz:

[link]

ezt keresd meg "ingyenes"-ben.

[link]

[link]

[link]

Hátha...

2011. okt. 3. 14:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!