OpenWRT alatt nincs net, miért?
Figyelt kérdés
Egy TP-Link1043ND routerre tettem OpenWRT-t, majd beállítottam az interfészeket, stb. DHCP engedélyezve, MAC cím beállítva, mivel csak így kapok netet a szolgáltatómtól, kábeles kapcsolattal rendelkezem. DNS szerver szintén beállítva. Még sincs net. Mi lehet a gond?2011. szept. 30. 20:36
1/6 anonim válasza:
Mi az hogy nincs net? Ne csináld már b*szki hogy te is ostoba legyél. Hol nincs net? Nem kap a router Ip-t? A szgép amire rákötötted? Weboldal nem jön be? Átjáró sem pingelhető?
2/6 A kérdező kommentje:
Pingelhető az átjáró, és annyi. A netszolgáltatóm proxy loginja jön be, olykor az sem. A gép megkapja az ip-t rgo a DHCP-vel nincs gond.
2011. okt. 1. 19:08
3/6 anonim válasza:
Na ezt most nem teljesen értem. A gépnek a router oszt dhcp-t a routernek az ISP-d. Router tud e bármit pingetni ami a publikus ip felé megy ki? Ha nem akkor mégsem kapsz netet az isp-től.
4/6 A kérdező kommentje:
Tisztában vagyok vele. Nem, nem tud kifelé pingelni. Proxy mögé vannak bevágva az ügyfelek, mac szűrés van, beállítottam már a mac címet is, így sincs net.
2011. okt. 2. 08:30
5/6 anonim válasza:
ahha... tehát a router kap ip-t de netre nem engedi ki az isp... gyanúsan rossz a MAC cím még mindig... Ha az eredetileg rákötött - gondolom szgép vagy noti - dolgot kötöd vissza azzal rendesen megy?
6/6 A kérdező kommentje:
a másik eddigi routeren megy, tehát van net, most is azon netezek, viszont az új 1043nd-n hiába állítottam be azt a mac-et amit kell, akkor sem volt net. Addig b*szogattam hogy letiltottam a DHCP-t, mostmár ip-t sem kap a gép, és a legszebb az egészben hogy a router adminja sem jön be!! Próbáltam akkor fix ip-t beállítani a gépen, azt kérje a routertől, azt meg is kapja, az admin felület akkor sem tölt be!! Telnet, ssh szintén halott!! A router pedig sugározza a wifijét, elfogadja a jelszót, csak nem kapok ip-t és persze nem hagyja magát konfigolni... Resetelni meg szintén nem lehet mert nem megy a telnet... Hát nem pofátlan, önfejű egy jószág? :D
2011. okt. 3. 19:57
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!