Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem működik a gépem az...

Miért nem működik a gépem az új memóriakártyákkal?

Figyelt kérdés
Az alaplapom Gigabyte GA 8vm 800 pmd775rh típusú,elvileg 2 giga DDR-t fogad el,nekem jelenleg 1Gb van.Vettem 2 db 1 Gb-s memóriát, odafigyeltem minden apró részletre.Mégsem működik,csak a felét ismeri fel és persze sípol indításkor...mi nem jó? Köszi az értelmes válaszokat.
2011. szept. 19. 12:58
 1/8 anonim ***** válasza:

Hány darab foglalat van? Hol vetted a ramot? Használtat vagy újat vettél?

Próbálgasd úgy hogy más foglalatba rakod. Az én Gigabyte alaplapomon 6 foglalat van abból párba nem tudom rakni.

2011. szept. 19. 13:05
 2/8 anonim ***** válasza:
Pontosan milyen típusú memóriamodulokat vettél? (modul, és nem kártya, az teljesen más).
2011. szept. 19. 13:16
 3/8 A kérdező kommentje:
2 db. foglalatom van,jelenleg mind2 foglalt,2x512 mb van benne.Amiket vettem,az 2x1giga.Silicon power a márka,533 mhz-es,újan vettem a netről.Életfogytos garanciás...visszaküldtem őket,tesztelték,csatoltak fotókat is bizonyítékként,hogy nincs baj velük.Olvastam valahol a neten,hogy egyes alaplapok nem fogadnak el,csak 16 chipes modulokat...ez meg 8-as.Lehet ebben valami?
2011. szept. 19. 13:30
 4/8 A kérdező kommentje:
A röhej az az egészben,hogy a jelenlegi 2 modul más-más márka,de gond nélkül viszi...
2011. szept. 19. 13:31
 5/8 anonim ***** válasza:
Mert azok DDR2-es ramok... A DDR ram az max 400Mhz. Szépen vettél egy másik gépbe alkatrészt.
2011. szept. 19. 13:35
 6/8 A kérdező kommentje:
Nem nem,a gép is,a modulok is DDR2-esek.Másként bele sem tudtam volna tenni.Mondom,minden apróságra megpróbáltam odafigyelni...lehet esetleg,hogy a BIOS-t kellene leellenőriznem?Mármint,hogy jelent-e meg új verziója? vagy reset kellene? nincs jumper,amennyire meg tudom ítélni...
2011. szept. 19. 13:45
 7/8 anonim ***** válasza:

"elvileg 2 giga DDR-t fogad el"

Ez nekem nagyon nem DDR2-nek tűnik.

2011. szept. 19. 13:52
 8/8 anonim ***** válasza:
Ahogy nézem a specifikációt el kéne fogadnia az alaplapodnak simán [link] ahogy írták, próbáld őket megcserélve is, ha akkor sem jó akkor vidd el szervizbe és kérd ki a hivatalos véleményüket, bár nem sokat számít garanciális ügyekben, nem kötelesek elfogadni az idegen szakvéleményt de legalább te tudni fogod mivel van baj.
2011. szept. 19. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!