Most mit tegyek? Ezt honnan tudhatnám meg?
Egy olyan gépről, ami kábellel van csatlakoztatva, belépsz a router webes admin felületére, és megnézed/átírod.
Böngészőbe beírod az ip címét, majd utána a felhasználói nevet, jelszót, ha kell.
Ezek ott vannak a router alján.
Pl.: ip address: 192.168.0.1
user name: admin
password: (nincs)
Köszi a válaszokat. Remélem, nem néztek hülyének, de sajnos nem annyira vágom ezeket a dolgokat. A lényeg, hogy most a router működik itthon. Én egy asztali gépről írok, de a laptopon is van net. A routert nem én állítottam be, hanem egy ismerősöm kb 1 éve, de a jelszót egy 3. személy írta fel valahova, viszont már nincs meg a papír( bonyolult-.-). Most kaptam egy másik laptopot és szeretném, ha azon is lenne internet.
Beléptem a a router webes admin felületére, de ez nem mond nekem sokat. Nem tudom, hogy mit kellene csinálnom.
Ha resetelem a routert, akkor mi a teendő? Hogy kell beállítani?
Próbáld meg így:
Felhasználónév: admin vagy user
Jelszó: admin vagy password
Ha így sem jó akkor valószínűleg meg lett változtatva.
Ha reseteled akkor alap beállításokat használ. Beírod a Google-be a routered típusát és melléírod, hogy beállítása, ki fog adni egy csomó egyszerű megoldást.
Én is csak alá tudom a többieket támasztani.
hosszan reset. ha nem tudod a gyári jelszót akkor keress rá
router típusa + default password
vagy pl tp-link wr340gd user manual
de általában a gyártó honlapján fent van
pl tp-link
smc
linksys
a márkára keress rá, meglesz az
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!