Adatmentésre ki milyen külső HDD-t javasolna,2.5-eset? Egy fórumon olvastam, hogy pl. a WD My Passport Essential azért nem jó, mert nem lehet róla adatot lementeni, ha behal.
Hello!
Nem egyszerű kérdés! Én WD párti vagyok mostanában, többiről nincs jó tapasztalatom (adatmentés és megbízhatóság területén). Nemrég vettem egy WD My Passport SE vinyót és ahogy néztem az simán NTFS-re van formázva. Nem a gyári adatmentő szoftvert használom, hanem csak átmásolom rá a dolgokat.
(WD MyBook World-nél van az, ha jól tudom, hogy Linux file rendszert használ és így az adatmentése is bonyolultabb az átlag felhasználó számára otthoni környezetben.)
Szóval összességében szerintem a WD jó választás lenne. (Arra amúgy is kicsi az esély, hogy egyszerre hal meg a mobil vinyó és a gép.)
Viszont, döntsd el, hogy tényleg csak adatmentésre használod e a vinyót, mert igazán értelme akkor van. Hetente, havonta egyszer rádugod a gépre, rámásolod az adatokat és utána elcsomagolod és a szekrénybe teszed. Ha közben használod, akkor már jóval nagyobb kockázatot vállalsz. Egyébként én ilyen célra, egy sima 3,5"-es belső vinyót használok, amit havonta egyszer teszek be a gépbe.
Igen,arra gondoltam,hogy ritkán teszem fel a gépre.
Egyébként a fenti kijelentést egy adatmentő topicból vettem.
"nemcsak a szoftveres jelszó élesítése esetén kódol, hanem hardveresen, a fordítóchip-en keresztül titkosít
a jelszó csak a hozzáférhetőséghez szolgál, a hardveres titkosítás jelszó nélkül is történik
ha az esést túlélte, és nem fizikai sérült a kiszerelt vinyó, akkor sem fejthető vissza az adat a fordító chip nélkül"
"Ez a széria tudja a titkosítást. Nem a drive, hanem az USB chip végzi, de az adminisztrációját a drive-on tárolja (tudtommal). Így ha a drive-nak ez a szektora sérül (elég egynek), akkor a titkosítás megborul. Akár volt rajta password, akár nem. Ugyanis password nélkül is titkosít. Pontosan emiatt ha a külső házból kiszeded a drive-ot, esélyed sincs adatokat menteni. Én személy szerint nagyon nem szeretem ezt a titkosítást, van más, rugalmasabb, biztonságosabb. De a gyártók a marketing miatt mindig variálnak."
ez pedig erről szól:
WD MyBook Essential 1TB
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!