Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Laptop CD/DVD olvasója EGYÁLTA...

Laptop CD/DVD olvasója EGYÁLTALÁN nem olvas be semmit, lehetséges-e cserélni?

Figyelt kérdés

A most durván egy éves laptopom azzal a "szenzációval" állt elő, hogy nem hajlandó se megy CD-t, sem egy DVD-t beolvasni. Nemhogy a másoltakat, az eredetiket sem, pl a hozzá kapott driver-lemezt sem. Mit lehet tenni ez ellen házilag (esetleg visszakapcsolni, vagy nem is tudom) vagy végső esetben tudják az olvasót cserélni? Mert ez így használhatatlan...

Kímélem, ütve nincs, táskában tartom, nem koccan oda sehova, nem melegítem túl, szóval nem tudom mi oka van ezt művelni...

2011. szept. 15. 13:14
 1/2 anonim ***** válasza:

Elsőként megpróbálhatnád papírzsepi sarkával és némi alkohollal megtörölgetni a lencsét mert könnyen lehet hogy koszos.

Másodikként fujd ki jó erősen az egész lejátszó lencséjét levegőszprével, vagy szájjal, mert könnyen lehet, hogy valami szösz vagy szőrszál került bele vagy a lencse mögé a prizmákhoz.

Harmadikként ha ezek nem segítenének nézd meg az eszközkezelőben, hogy egyáltalán látja a rendszer a meghajtót?

Ha semmi sem jönne be, akkor a hardverapro.hu-n vagy vaterán találsz odd-ket, és simán ki lehet cserélni maximum az előlep felhelyezésével adódhatnak problémák.

Olyat kell venni ahol nagyjából ugyanottvan a kidobó gomb, és ha nem is illeszkedik rá az előlap, egy kis sziloplasttal lehet rögzíteni könnyedén.

2011. szept. 15. 13:22
 2/2 vagyokakilehetek ***** válasza:

1: milyen készülék /név és típus szám/

2: ha még garanciális /durván egy éves, akkor még bele kell férjen/ miért nem a szervizt hívod fel????..

2011. szept. 15. 17:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!