Milyen gépre van szükségem ha grafikai programokat akarok használni, mire kell odafigyelni és mennyibe kerül?
Úgy tudom ezek két pofára tömik magukba a RAM-ot, szóval tegyél bele legalább 8GB-ot, a mai árak mellett ez megéri.
Meg CPU is kell valami jobbféle 4 magos.
Hát azt te tudod mennyi pénzt szánsz rá.
Természetesen minél többet, annál jobb lesz a gép, de hiába írok én össze neked hasra ütés szerűen egy gépet 60.000 Ft-os Core i7 2600k CPU-val, mikor te annyit szánsz rá amiből csak egy Phenom II X4 955 fér bele, vagy még az sem... jó lenne tudni egy összeget, legalább nagyjából.
ezekből egy programot nem ismerek...de a többi 3nak egy p4-es is elég XD
komolyan...
amugy ha komolyabban foglalkozol ezekkel...mármint nem photoshop karate...
a rendereléshez jó proci kell, mivel nagyon tudja zabálni..egy i7-ben gondolkodnék..de lehet hogy elég lenne egy i5 2500k is
egy tuningbarát alaplappal...
ram tekintetében még a 16 gigától sem zárkóznék el ha esetleg (nem pixelalapú) képmanipulációról vagy videóvágásról van szó....
komolyabb grafikusok gyakran olyan gépeken dolgoznak amiben 4 vga is van...de ha te "csak" ezeket a programokat használod...akkor elég lenne egy darab de erős kártya..
mondjuk egy gtx 580 vagy HD6970
sztem még a vinyó esetleg meghatározó lehet...mert egy 5400as fordulatszámú hdd nem biztos h elég lene...mindenképp 7200-as kell...meg lehet hogy nem ártana egy ssd a rendszernek..mondjuk egy 30 gigás...nagyon meg tudja gyorsítani a munkát...egy átlag vinyónál akár 10x gyorsabb lehet....
a végére sztem ha mindent megveszel bele...bár nemtom hogy tápod ,vinyód van e meg ilyen sallangok...de 250-300 ezer körül lehet a vége....
nem. nincs még semmim bele.
Egy darab laptopom van.
Csak arról ábrándoztam, hogy talán az asztali gép olcsóbb lesz.. de ha ennyi az ára..hát ennyibe kerül.
és photoshop karate is van :D.
:/
ebből meg csak a corelt ismerem...de annak is elég egy p4 egy 6600gt-vel..
a komolyabb programoknak nem tudod esetleg a gépigényét?
mert nem biztos hogy ilyen drága gépet kellene venned...
ezek amiket összszedtem azok kb mindenből a felsőkategóriások...
ha tudnád a gépigényét, akkor pontosabb árat is tudnék mondani..
vagy ha leírnád hogy mennyit szánnál rá akkor abból megpróbálnám kihozni amit lehet....
a premiere pro egy videoszerkesztő program, az illustrator pedig a photoshop kisöccse.
küldök privát ot:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!