Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mitől hibásak az USB portjaim?...

Mitől hibásak az USB portjaim? A Winyóm miért cserélhető lemez?

Figyelt kérdés

Lenne egy problémám: (1hónapja meghalt az alaplapom,procim,tápom),

tegnap sikerült vennem egy "új" alaplapot procival együtt...

be üzemeltem és egyszerűen a BIOS nem akarta felismerni a winyómat és mikor csak simán elindítottam akkor sem ismerte fel (Capable but disable...)

Betettem neki a Win7 telepítőt és induláskor nem nyomtam semmit ("CD-ROM ról való indításhoz nyomjon...) és ekkor elindult a winyón lévő XP rendszer....

Csináltam egy BIOS Reset-et (elem ki...) és akkor felismerte a winyóm,újra tettem a gépet Win7 Ult.-al (nem móker verzó)

De viszont: van 4 USB port az alaplapomon és 2 a gép oldalán(be van kötve) és egyszerűen csak az alaplapon lévő 2. USB Port-ról működnek a dolgok,a többi Port (akármit teszek rá) nem ismer fel semmit ("AZ USB Eszközt nem lehet felismerni...") Ezt írja ki !!! Ez mitől lehet és hogy tudom megoldani a problémát???

A Másik: Nem tudom miért de a belső winyóm(amin a rendszer is rajta van) cserélhető lemezként ismeri fel...! [link]

2011. szept. 11. 00:29
 1/5 anonim ***** válasza:

"a BIOS nem akarta felismerni a winyómat és mikor csak simán elindítottam akkor sem ismerte fel (Capable but disable...) "

Gondolom előtte ott volt az is, hogy S.M.A.R.T... Enélkül tökéletesen tud működni a vinyó. Cserélhető meg tipikusan nVidia chipes alaplapoknál szokott előfordulni, hogy így ismeri fel.

Az USB portok valószinűleg nem jól vannak bekötve. 90%-ban: piros-fehér-zöld-fekete sorrendben, fekete a hiányzó pöcök felé. De az alaplap könyvében le van írva.

"1hónapja meghalt az alaplapom,procim,tápom"

Csak nem valami gagyi minőségű tápegység hazavágta a fél gépedet?

2011. szept. 11. 00:41
 2/5 A kérdező kommentje:

igen SMART-al is kellett "bűvészkedni"!

amúgy megnéztem a kézikönyvet és jól van bekötve!

És igen: Volt egy FSP tápom (az állítólagos 570W-val) egyik nap leáramtalanítottam a szobám(fő dugalj ki..) Másnap hazamentem és ahogy bedugtam a Ményküt már csattant is el! :/

2011. szept. 11. 00:46
 3/5 A kérdező kommentje:
Ja és abból mi baj lehet ha 64bit-es procimhoz 32bites WIN7-et raktam??? lassab lesz tőle a gépezet???
2011. szept. 11. 01:14
 4/5 Argloss ***** válasza:
100%
64 bites rendszer akkor kell ha 4 gb-nál több memória van a gépben videokártyával együtt.. Persze nem csak ennyi pluszt ad a 64 bit, de átlag felhasználásnál nem annyira tűnik fel más...
2011. szept. 11. 01:45
 5/5 A kérdező kommentje:

jelenleg 3GB-om van és egy Raedon RX3870 OC Edition kártyám van

játéknál ez mennyire tűnik fel???

És köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 11. 12:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!