Mitől hibásak az USB portjaim? A Winyóm miért cserélhető lemez?
Lenne egy problémám: (1hónapja meghalt az alaplapom,procim,tápom),
tegnap sikerült vennem egy "új" alaplapot procival együtt...
be üzemeltem és egyszerűen a BIOS nem akarta felismerni a winyómat és mikor csak simán elindítottam akkor sem ismerte fel (Capable but disable...)
Betettem neki a Win7 telepítőt és induláskor nem nyomtam semmit ("CD-ROM ról való indításhoz nyomjon...) és ekkor elindult a winyón lévő XP rendszer....
Csináltam egy BIOS Reset-et (elem ki...) és akkor felismerte a winyóm,újra tettem a gépet Win7 Ult.-al (nem móker verzó)
De viszont: van 4 USB port az alaplapomon és 2 a gép oldalán(be van kötve) és egyszerűen csak az alaplapon lévő 2. USB Port-ról működnek a dolgok,a többi Port (akármit teszek rá) nem ismer fel semmit ("AZ USB Eszközt nem lehet felismerni...") Ezt írja ki !!! Ez mitől lehet és hogy tudom megoldani a problémát???
A Másik: Nem tudom miért de a belső winyóm(amin a rendszer is rajta van) cserélhető lemezként ismeri fel...! [link]
"a BIOS nem akarta felismerni a winyómat és mikor csak simán elindítottam akkor sem ismerte fel (Capable but disable...) "
Gondolom előtte ott volt az is, hogy S.M.A.R.T... Enélkül tökéletesen tud működni a vinyó. Cserélhető meg tipikusan nVidia chipes alaplapoknál szokott előfordulni, hogy így ismeri fel.
Az USB portok valószinűleg nem jól vannak bekötve. 90%-ban: piros-fehér-zöld-fekete sorrendben, fekete a hiányzó pöcök felé. De az alaplap könyvében le van írva.
"1hónapja meghalt az alaplapom,procim,tápom"
Csak nem valami gagyi minőségű tápegység hazavágta a fél gépedet?
igen SMART-al is kellett "bűvészkedni"!
amúgy megnéztem a kézikönyvet és jól van bekötve!
És igen: Volt egy FSP tápom (az állítólagos 570W-val) egyik nap leáramtalanítottam a szobám(fő dugalj ki..) Másnap hazamentem és ahogy bedugtam a Ményküt már csattant is el! :/
jelenleg 3GB-om van és egy Raedon RX3870 OC Edition kártyám van
játéknál ez mennyire tűnik fel???
És köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!