Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mit gondoltok a Seasonic Gold...

Mit gondoltok a Seasonic Gold X460FL 80+ 460W ventilátor nélküli tápegységről?

Figyelt kérdés
Beépíthető bármilyen házba szellőzéstől függetlenül? Megbízhatóan bírják hűteni a bordák a tápot a nyári melegekben is? Nagyon tervezem, hogy lecseréljem a hagyományos ventilátoros tápomat, mert zavar a hangja.
2011. szept. 9. 14:14
 1/2 anonim ***** válasza:
Ilyen tápot annak éri meg venni, aki a szellőzést meg tudja oldani csak a házhűtéssel. Ilyen teljesítmény hőt termel, ez világos, és azt le kell adni valahova. Ha a tápon keresztül nincs légmozgás, akkor ugyanúgy megfő, ahogy bármelyik másik, ha elromlik rajta a venti. Szóval ha a házban van szellőzés, és a tápon is átmegy a levegő, akkor jó ötlet, ha nincs, akkor nem ajánlom.
2011. szept. 9. 14:21
 2/2 Gerybeetle válasza:

Én 8 évig használtam a kifejezetten zárt, és gyengén szellőző házamban egy Thermaltake 350W-os venti nélküli tápot. Maximálisan meg voltam vele elégedve, de ma meghalt, ezért újat keresek.

Az előző válaszoló válaszával nem értek teljesen egyet, mert itt nagyon sokat számít ahatásfok. Fent nevezett táp 80+ gold minősítésű, tehát 20% terhelés mellett 88-90% hatásfokú (max 11W hőterhelés keletkezik) 50% terhelés mellett 92-94% hatásfokú (max 18W hőenergia keletkezik) és 100% terhelésen 88-91% közötti a hatásfoka (max 55W hőenergia keletkezik)

Az én konfigurációm 260W-ot eszik maximum csutkára járatva, de ez ritka, még játék közben is, így a melegedés nem komoly probléma. Ha te mondjuk erős géppel, két videokártyával, és teljes csöndben szeretnél folyamatosan játszani, lehet ez a táp nem lenne már alkalmas, de ha egy átlagos teljesítményű gépbe szánod, akár szellőzés mentesen is tutira működnie kell (nem véletlenül adnak rá 5 év garit gyárilag). Talán annyit tennék még hozzá, hogy célszerű olyan házbe teni, ahol van felette hely, ahova a hő felszállhat. Az én házam kicsi, és gyakorlatilag a plafonra kell szerelnem a tápot, és a régi (nem 80+ gold, de még csak nem is 80+ minősítésű) tápom ilyen körülmények között is 8 évet bírt. Én nem Seasonicot, hanem FSP Xilensert fogok venni(mert jelentősen olcsóbban tudok hozzá jutni) de az is 80+ gold.

Összegzésként ha passzív tápban gondolkozol, szerintem legfontosabb a hatásfok kérdése. Minél jobb a hatásfok, annál kevésbé kell aggódnod a melegedés miatt.

2012. okt. 7. 00:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!