Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Rendben van ez így? Nem...

Rendben van ez így? Nem tudom. Segítene valaki?

Figyelt kérdés

Kérdésem az lenne hogy a napokban vásároltam egy sz.gépet.

és a CPU hőmérséklete:

üresjáratban: 45-50 Celsius

játéknál, gépigényes programoknál eléri akár a 65 Celsiust is, az alaplap kb 40-50 Celsius. Nem tudom, én ezt egy kicsit sokallom. Bár az AMD-k hirhedten igénylik a hűtést, csak hogy:

a Gépem:

AMD Phenom II X4 970 Quad Core 3,5 Ghz Black Edition gyári hűtővel max: 6200rpm

Alaplap: ASUS M4A88T-V EVO/USB3

VGA: Gigabyte Radeon HD3870 CrossFire X2 Zalman hűtővel

Ezen kívül még a gépházban van egy Spire vent. max 3000rpm

és egy 2 utas hagyományos Faxconn zsír új ventillátor max sebességen állandóan.

2011. szept. 8. 17:16
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy jól szellőző házikó nem ártana, na meg a procira egy Cooler Master Hyper 212 Plus hűtő legalább. Az egész cucc halkabb lenne és hűvösebb is.
2011. szept. 8. 17:38
 2/4 anonim ***** válasza:

Hát a gyári hűtő elég határ eset, meg jó hangos. Nem lesz baja vele, de nem ártana rá valami jobb. Legalább Hyper TX3, de inkább Hyper 212+.

Meg a házba is legalább 2 venti, úgy hogy 1 elől szívjon befelé, és 1 hátul fújjon kifelé.

2011. szept. 8. 17:39
 3/4 A kérdező kommentje:
köszi a választ. Szóval akkor azt mondjátok hogy egy speckó venti a procira, meg huzat a házba elől be, hátul ki. Jól van köszönöm. A Cooler Master Hyper 212 az olyan 10 rúgót tagsál +- 2000Ft. Beleférős. Még egyszer köszönöm. Ja! Majd el felejtettem. Mennyire kéne letornázni a hőmérsékletet a CPU esetében?
2011. szept. 9. 09:40
 4/4 A kérdező kommentje:
Na... éppen most buheráltam bele a házba a tanácsotok szerint még egy ventilátort. Elől be, hátul ki oldalról be rá a cpu-ra, meg a cpu-n is ugye van hűtő, bár maradt a gyári. Most már egész jó kis huzat van a gépben. Minden hűtő elé, ami be szívja a házba a levegőt, tettem porszívóba való porszűrő betétet, mert elég poros a panel, meg ugye meleg is, úgy hogy így 10 fokkal hűvösebb a CPU is, kb 35-42 fok, az alaplap 30-35 fok. kösz még egyszer.
2011. szept. 9. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!