Cseréljem ki a videókártya hűtője? (részletek lent)
Egy "Nvidia Geforce 9800GT 1024mb"-os videókártya van berakva a gépembe egy "CORSAIR CX600"-as táppal.
A gép simán akadozásmentesen és full grafikán elviszi a GTA IV-et, de csak, ha nyitva van a gépház oldala, mert felmelegszik a videókártya. Ha játszom a videókártya jóval hangosabban elkezdi a forgatni ventillátorát és szinte karrogó hangoz ad (lehet, hogy a nyitott házoldal miatt ilyen hangos). Az lenne a kérdésem, hogy mi lenne a megoldás.
Ha kicserélem a hűtőt, ha veszek egy nagyobb házat és, hogy egyáltalán cserélhető-e a hűtője a videókártyának.
Előre is köszönöm!
Első körben szerintem nézd meg, nincs-e tele porral az a hűtő. Nyitott gépháznál gyorsan telemegy.
Másodszor nézd meg, hogy a ventilátor csapágyazása nem ment-e tönkre. Ezt úgy tudod megnézni, hogy megforgatod a ventit kikapcsolt állapotban, és ha nehezen fordul, akad, recseg, akkor baja van. Annak olyan simán kell forognia, hogy ha megpörgeted, akkor lásd, ahogy a benne lévő mágnesek megállítják.
Ezeket már mind megcsináltam és még szét is szedtem a vidikártyát, hogy kiportalanítsam.
Inkább az a bajom, hogy mintha lassabban forogna a videókártya ventillátora mint a többi...
Nem tudsz mondani nekem egy programot ami méri?
Hallottam, hogy van olyan és keresgéltem is, de sajna 1 órányi keresésből semmi se jött össze :(
Amikor megpörgetem semmi baja.
De majd elviszem csak a vidikártyát úgy ahogy van szervízbe, hogy van-e baja, mert lehet, hogy teljesen normális a hőmérséklete, és a ház régi és nem szellőzik rendesen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!