Min a legbiztonságosabb az adattárolás?
akkor a pendrájvban és a memóriakártyában is fogsz még csalódni.
az SSD egy kutya velük, tehát abban is.
amiben nem csalódhatsz, az a redundáns adattárolás.
nem hülyeségből alkalmaznak a kormányhivatalok adatbázisainak tárolásához RAID tömböket.
Vannak olyan speciális (aranybevonatú lemezek) amiket archiválós helyeken (pl: kórházban felvételek tárolása) használnak és 10 éves időtartamot garantálnak.
Sajnos nincs olyan adathordozó ami teljesen megbízható.
A pendriveal jártam már úgy , hogy egy bedugás után elfüstölt, vagy éppen teljesen elérhetetlenné vált.
Ráadásul a flash memóriák,pendrive-ok erősen limitált újraírási képességgel rendelkeznek.
A merevlemez fizikailag könnyen sérülhet, egy kis apró hiba és annyi a merevlemeznek. Bár nekem van egy 2,5" -os 250-es merevlemezem, ami már 4 éve bírja a dobálástól kezdve a többszöri leejtésen át, az erős hordozgatást is.
Én inkább azt javasolnám, hgy a fontos adatokat minél több helyen tároljuk. Pl.: CD-n , pendriveon és merevlemezen.
RAID-5
Vagy
RAID-6
Persze jóval drágább egy sima merevlemeznél, de az elsőnél egy merevlemezed akármikor tönkremehet, és minden adat megmarad, RAID-6nál pedig akár kettő is tönkremehet.
Ez sem 100%os, de elég közel van. Mellesleg a teljesítménye is elég szép. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!