Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Melyik Winchestert vegyem?

Melyik Winchestert vegyem?

Figyelt kérdés

Samsung Spinpoint F3: [link]

Western Digital Caviar Black: [link]

2011. szept. 3. 00:30
 1/6 anonim ***** válasza:

Jó kérdés:) 3 hete én is ezen filóztam.

Ha elolvasod az ipon véleményeket az 1 terrásnál ki ezt ki azt dicséri ill. szídja.

Megkérdeztem 2 rendszergazdát és végül caviar black-et vettem csak az 1000gb-t én is az iponnál.

WD 5 év gar

Sam 3 év gar

Annyit elmondhatok, hogy nem néma, írási olvasási zaja hallható ha tök csend van a lakásban, ilyen sebességű vinyóknál állítólag természetes. Az 1 terráson az Acoustic managment nem állítható, de az a sebességgel mahinál, gondolom direkt tiltva van rajta valamiért.

45 sec alatt bootol be a win7. Lefuttattam teszteket rajta, kiváló eredményt adott, nekem ez a lényeg.

Akkor várj egy Samsung véleményt is, mert arról nincs tapasztalatom.

2011. szept. 3. 00:59
 2/6 c:\ ***** válasza:

6 db Samsung van itthon (4x1TB Spinpoint F1, 1x1.5TB Ecogreen F2, 1x2TB Ecogreen F4)

és 3 db WD külső winchester (Elements 1 és 2TB, 500 GB My Book)

Teljesen elégedett vagyok minddel, csöndesek, teszik a dolgukat, a Samsung Spinpoint F1 széria pedig sebességben is megállja a helyét.

Hosszú évekkel ezelőtt nem ajánlottam volna a Samsungot mint lehetőséget, de a winchester "üzletáguk" is szépen kinőtte magát, jó vétel.

2011. szept. 3. 01:49
 3/6 anonim ***** válasza:
SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32MB javasolnám.
2011. szept. 3. 10:48
 4/6 A kérdező kommentje:
hmm Köszönöm szépen a válaszokat. Első Válaszolónak írnám, hogy legszivesebben én is az egy terrás caviar blacket venném. csak az kb 4ezer forintal drágább mint a 750es kistestvére. :) még nemtudom mit válasszak :/
2011. szept. 3. 11:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Ha rendszer alá kell, akkor a WD gyorsabb, viszont hangosabb is mint a Samsung. (De azért a Samsung sem olyan lassú)

Megbízhatóság szempontjából csak a Samsungot ismerem, eddig 3 Samsung vinyóm volt, egyiknek sem volt semmi baja.

A helyedben én valószínű a Samsungot venném, hiába hogy valamivel lassabb, de több mint 2ezer Ft-al olcsóbb és ráadásul 1TB-os, a WD meg "csak" 750GB.

2011. szept. 3. 13:50
 6/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm Szépen a válaszokat srácok. már meg is jött: Samsung Spinpoint F3 1TB 32mb 7200 elég jól teljesít. pörög rendesen. bejött ez a vinyó ;) és a hangja is kicsikét dörmög. el lehet viselni. pont jó :)
2011. szept. 5. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!