Melyik Winchestert vegyem?
Jó kérdés:) 3 hete én is ezen filóztam.
Ha elolvasod az ipon véleményeket az 1 terrásnál ki ezt ki azt dicséri ill. szídja.
Megkérdeztem 2 rendszergazdát és végül caviar black-et vettem csak az 1000gb-t én is az iponnál.
WD 5 év gar
Sam 3 év gar
Annyit elmondhatok, hogy nem néma, írási olvasási zaja hallható ha tök csend van a lakásban, ilyen sebességű vinyóknál állítólag természetes. Az 1 terráson az Acoustic managment nem állítható, de az a sebességgel mahinál, gondolom direkt tiltva van rajta valamiért.
45 sec alatt bootol be a win7. Lefuttattam teszteket rajta, kiváló eredményt adott, nekem ez a lényeg.
Akkor várj egy Samsung véleményt is, mert arról nincs tapasztalatom.
6 db Samsung van itthon (4x1TB Spinpoint F1, 1x1.5TB Ecogreen F2, 1x2TB Ecogreen F4)
és 3 db WD külső winchester (Elements 1 és 2TB, 500 GB My Book)
Teljesen elégedett vagyok minddel, csöndesek, teszik a dolgukat, a Samsung Spinpoint F1 széria pedig sebességben is megállja a helyét.
Hosszú évekkel ezelőtt nem ajánlottam volna a Samsungot mint lehetőséget, de a winchester "üzletáguk" is szépen kinőtte magát, jó vétel.
Ha rendszer alá kell, akkor a WD gyorsabb, viszont hangosabb is mint a Samsung. (De azért a Samsung sem olyan lassú)
Megbízhatóság szempontjából csak a Samsungot ismerem, eddig 3 Samsung vinyóm volt, egyiknek sem volt semmi baja.
A helyedben én valószínű a Samsungot venném, hiába hogy valamivel lassabb, de több mint 2ezer Ft-al olcsóbb és ráadásul 1TB-os, a WD meg "csak" 750GB.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!