Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Miért nem indul a gépem?

Miért nem indul a gépem?

Figyelt kérdés
Ha bekapcsolom, felpörög minden, de nem tölt be. Próbáltam a hangjelzésekből kikövetkeztetni mi lehet a baj, de első indításkor egyet csipog, ami azt jelenti, hogy nincs probléma, a következő indításkor pedig már "meghatározhatatlan" a csipogás (számomra). Az egér nem világít ha rádugom, de más gépen működik. Szóval alaplap vagy tápegység probléma lehet?
2011. szept. 2. 08:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Oh, hát lehet ez ram, proci, alaplap, táp, videókártya...

Próbáld felvenni a csipogást.

Esetlegesen ha új gépről van szó, érdemes összerakni az asztalon. (ezzel kikerülve bármilyen rövidzárlatot, amit a ház okozhat)

Ha régi gép ami hirtelen magától nem indul, akkor persze ez nem célravezető annyira. Ezesetben érdemes az alkatrészeket egyenként kivenni, és alaposan kitisztítani a géped/mindent megigazítani.

2011. szept. 2. 09:14
 2/5 A kérdező kommentje:

Köszönöm a választ!

Régi gép, még annyit fűznék hozzá, hogy költözés óta nem indul. A csipogás pedig minden indításnál mást jelez, tápot, alaplapot, vinyót... De ha reggel nem volt semmi baja, akkor egy kis utazástól nem b@szódhatott el minden.

A tisztogatás már megvolt. A tápot is szétszedtem, kiszedtem belőle a döglött pókokat. :) De még ezt régebben, és azután nem volt vele probléma.

Csináltam bios resetet, leszedegettem mindent ami nem fontos. És semmi...

2011. szept. 2. 09:25
 3/5 anonim ***** válasza:

Értem. Próbáld ki azt, hogy mondjuk kiveszed a ramot. Nézz utána, hogy milyen csipogást kéne hallanod ram hiba/hiány mellett az adott biosban.

Ha nem olyan csipogás lesz mint ami várható, akkor leszűkítettük a kört alaplapra, vagy procira.

Ha utazás közben történt a dolog, lehet, hogy esetleg mégis valahol rövidzárlat lett? Ha minden egyéb kötél szakad, szedd ki a házból a gépedet, és próbáld úgy az asztalon indítani. (indítani asztalon úgy lehet, ha a pwr/power tüskéket az alaplapon rövidre zárod egy csavarhúzóval. Persze arra vigyázni kell, hogy lehetőleg mást ne zárj rövidre közben. :)

2011. szept. 2. 09:31
 4/5 A kérdező kommentje:

Kivettem a ramot, ok volt a csipogás. Visszaraktam, nem volt csipogás. Kivettem a videókártyát, akkor is ok volt a csipogás. Visszaraktam nincs csipogás. Vagyis egy sípszó, ami ugye azt jelzi minden rendben. (de persze nem indul el)

Úgyhogy szervizbe viszem a kicsikét.

Köszönöm a válaszokat!

2011. szept. 2. 11:14
 5/5 anonim ***** válasza:
Ha költözés óta nem indul el akkor valószínüleg a sok por ment a processzorhoz :D vegyél egy ilyen tisztító spray-t 1000HUF és nagyon gyorsan hatékonyan kitísztíthatod ( Lan-ra vittem a gépet és ugyan ez volt velem is még jó, hogy kénznél volt a spray )
2011. szept. 2. 22:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!