Miért nem indul a gépem?
Oh, hát lehet ez ram, proci, alaplap, táp, videókártya...
Próbáld felvenni a csipogást.
Esetlegesen ha új gépről van szó, érdemes összerakni az asztalon. (ezzel kikerülve bármilyen rövidzárlatot, amit a ház okozhat)
Ha régi gép ami hirtelen magától nem indul, akkor persze ez nem célravezető annyira. Ezesetben érdemes az alkatrészeket egyenként kivenni, és alaposan kitisztítani a géped/mindent megigazítani.
Köszönöm a választ!
Régi gép, még annyit fűznék hozzá, hogy költözés óta nem indul. A csipogás pedig minden indításnál mást jelez, tápot, alaplapot, vinyót... De ha reggel nem volt semmi baja, akkor egy kis utazástól nem b@szódhatott el minden.
A tisztogatás már megvolt. A tápot is szétszedtem, kiszedtem belőle a döglött pókokat. :) De még ezt régebben, és azután nem volt vele probléma.
Csináltam bios resetet, leszedegettem mindent ami nem fontos. És semmi...
Értem. Próbáld ki azt, hogy mondjuk kiveszed a ramot. Nézz utána, hogy milyen csipogást kéne hallanod ram hiba/hiány mellett az adott biosban.
Ha nem olyan csipogás lesz mint ami várható, akkor leszűkítettük a kört alaplapra, vagy procira.
Ha utazás közben történt a dolog, lehet, hogy esetleg mégis valahol rövidzárlat lett? Ha minden egyéb kötél szakad, szedd ki a házból a gépedet, és próbáld úgy az asztalon indítani. (indítani asztalon úgy lehet, ha a pwr/power tüskéket az alaplapon rövidre zárod egy csavarhúzóval. Persze arra vigyázni kell, hogy lehetőleg mást ne zárj rövidre közben. :)
Kivettem a ramot, ok volt a csipogás. Visszaraktam, nem volt csipogás. Kivettem a videókártyát, akkor is ok volt a csipogás. Visszaraktam nincs csipogás. Vagyis egy sípszó, ami ugye azt jelzi minden rendben. (de persze nem indul el)
Úgyhogy szervizbe viszem a kicsikét.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!