Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Milyen gépet vegyek, ha...

Milyen gépet vegyek, ha ezeket a feladatokat kéne ellássa?

Figyelt kérdés
Itthon hobbi szinten szoktam űzni a weboldalfejlesztést, szerver konfigurálást, stb. A jelenlegi gépem már nagyon gyenge, nehezen bírja a strapát. Egy új gépet szeretnék venni, max 250k-ból. Ennyit gyűjtöttem össze egy jó pár év alatt. A gépet nem szeretném cserélni jó 3-4 évig. Az jó lenne, ha a photoshop, flash gond nélkül menne rajta. nem muszály olyan drága legyen a gép, de azt semmiképp ne haladja meg.A gépen általába futna 1 virtuális gép, notepad ++, kompozer, photoshop cs5, flash cs5, winamp, utorrent, msn és a steam. Néha-néha játszani szeretnék a left4dead-el és jó lenne olyan 50+ fps max felbontáson akár low-on is:) Billentyű, egér, monitor is kéne, a mostaniak elég rosz állapotban vannak. A monitor legyen jó nagy és nagy felbontású is. A procira is kéne egy hűtő, hogy később esetleg lehessen még húzni. Előre is köszönöm.
2011. aug. 28. 21:29
 1/5 anonim ***** válasza:
Azok alapján amit írsz, szerintem neked olyan processzor kéne ami tud Hyper Threading vagyis több szálon tud dolgozni, azt hiszem ilyenek az Intel i7-es processzorok. Ha szeretnéd, összerakhatok neked egy konfigot bár kérdéses hogy ennyi pénzből kijön-e ( nagy monitor sem olyan olcsó persze attól függ mekkorát akarsz? 22" vagy 24" esetleg nagyobb...) + i7-es procinak is megvan az ára
2011. aug. 28. 21:40
 2/5 anonim ***** válasza:

i5-2400, legalább 4 giga ram, videokártya opcionális (irodai munkára elég az integrált is). Bőven elég mindenre, előtte egy C2D volt melóban 1 giga rammal, ami édeskevés, mégis ment rajta egyszerre a photoshop, a dreamweaver és a flash CS5.

Monitort minimum 22 collost vegyél, minimum 1680×1050, de inkább 1920×1080 vagy 1920×1200 felbontással. Kisebben nem lehet elférni, főleg, hogy rászoktak a szélesvásznúra, semmire nem jók.

2011. aug. 28. 21:40
 3/5 anonim ***** válasza:

Itt senki nem fog neked összeállítani egy gépet, túl sokáig tartana. Viszont egy bolt - az esetleges haszon reményében - örömmel készít neked akár több ajánlatot is. Készíttess több bolttal, aztán próbáld eldönteni, melyik a jobb ajánlat.

Ha konkrét kérdésed van (pl. melyik a jobb videókártya a kettő közül), gyere vissza ide!

2011. aug. 28. 21:41
 4/5 A kérdező kommentje:

Másoknak akik kérnek egy konfigot, bezzeg össze tudtok rakni egyet :|

Amúgy nem hiszem, hogy i7 kéne. jelenleg egy athlon 3500+-om van 2,5ghz-re van húzva, 2 gb ram és éppenséggel eldöcög, csak nagyon lassan. Én kb így gondoltam:

1920x1200-as monitor 60 k

i5 2500k vagy azzal egyenértékű, esetleg nálla gyengébb, vagy egy x6-os amd 45 k

4 gb ram 10 k

vga 40 k

ház 10 k

cooler 10 k

HDD 10 k (esetleg egy ssd?)

Szerintem 250 k-ból pont kijön egy ehhez megfelelő gép:)

2011. aug. 28. 21:53
 5/5 anonim ***** válasza:
Nos először is mások nevében ne válaszolj mert én akármikor összerakok egy konfigot. A kérdezőnek pedig itt egy link: [link] ezt magamnak állítottam össze de még nem vettem meg.... egyébként az első válaszoló vagyok ( van benne hangkártya is de azt úgyis látod... ami nem kell azt vedd ki vagy mondd meg mi nem tetszik és variálhatok rajta )
2011. aug. 28. 22:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!