Ha megduplázom nem lehet semmi baja a hangszórómnak?
Szóval azt gondoltam, hogy mivel van egy hangfalam ami DVD lejátszóhoz van és nem használom rákapcsolhatnám a Genius SW-HF 4000 hangfalszettemre az eredeti hangszórói mellé. Próbáltam mert annak is olyan drótos a csatlakoztatója,hogy kettőt bedugtam egy csatlakoztatóba és rendesen szól mindkettő (center volt)nem felezi a teljesítményt.De arra lennék kíváncsi ha ráteszem az összeset, vagyis lesz 10.1 vagyis ugyan az lesz csak megduplázódva egy mélynyomóval.De ez nem tesz kárt a mélynyomón(mert arra vannak rákapcsolva vagy mi?)huzamosabb idő alatt?
10.1-et akarsz? :D megcsinálhatod éppenséggel, de 7.1-nél többet szerintem PC-n nem keltesz életre. és azt sem támogatja sok minden, a filmek még mindig 5.1-ben jönnek.
Csináld meg faszán 5.1esre szerintem simán a házimozissal és esetleg egy átalakító beiktatásával.
A hangszórókban nem tesz kárt. ilyenkor a károk az "erősítőben" jelentkezhetnek, egy kis fizika óra.
Ha párhuzamosan kötsz két egyforma hangszórót egy kimenetre az ellenállás feleződik, ha sorba kötöd az ellenállás duplája lesz (kisebb a hangerő). Ugye neked is az volt az első gondolatod, hogy az első variáció a nyerő? Gondoltam, pedig nem. Ezt abban az esetben tudod csak megtenni, ha egyforma ellenállású és teljesítményű hangszórókat kapcsolsz egy kimenetre, azt is csak egy bizonyos méretig. Mondok egy példát: Ha van 4db 4 ohm-os hangszóród, és azt egy kimenetre teszed, akkor ez az erősítőt mindössze CSAK 2 ohm-al terheli meg, ami meg ahhoz vezethet, hogy alacsony terhelés miatt leég az erősítő. Ha leég az erősítő, átengedi az egyenáramot a hangszórók fele, ennek egyenes következménye hogy leég a hangszóró is. Elgondolkodtató, hogy vajon érdemes e, javít e annyit a hangzáson ... (Mellesleg megjegyzem hiába a sufni tuning, a hangzás akkor sem lesz 10.2 csak minden kimeneten dupla hangszórók. MEGÉRI ?:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!