Valaki léci segitség, Processzor váalsztás, és kérdés?!
Processzort szeretnék venni, x4 eset, és két oldalon néztem (Ipon,PCX) A procinak az eggyik helyen 8 mb cache-t irnak(Pcx) a másik helyen csak 2 (Ipon) Nahmost meik az igaz ? Vagy csak elirás, hogy az iponon 1 magnak a cache-t adták meg nem az összesitettet ? Adok linket:
Ipon--> [link]
PCX--> [link]
Nahmeg már ha ittvagyunk, kinéztem egy másikat is, és akkor egyben azis a kérdés, hogy meik a jobb, a fent emlitett vagy ez( játék, filmnézés, vegyes használatra )---> [link]
Bocsi ha nem érthető, de csak igy tudtam megkérdezni!
100%-ig felesleges pénzkidobás mind. Egy Phenom II X4 955BE csak 25 ezer, és ugyanott vele, mint a 975-össel, csak a szorzóban van eltérés. A hatmagossal meg eleve nem tudnál kezdeni semmit.
x4 elég, mivel csak kevés játék használ 4 szálnál többet, így gyakorlatilag csak lenyelnéd a plusz fogyasztást de többletteljesítményt nem kapnál (illetve kapnál csak nem tudnád kihasználni).
a 975-ös phenomban magonként 512kB L2 cache van és egy 6MB-os közös L3 cache szóval valamilyen szempontból mindkét oldalnak igaza van.
bár szerintem jobban jársz egy 945-ös phenommal mert csakis órajelben tér el a drágább modellektől amit pár gombnyomással kompenzálni lehet (mivel nincs szorzózár).
Köszönöm a válaszokat, lehetséges hogy a 955 vagy a 965 marad.
Amd párti vagyok. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!