AMD processzor húzása garanciavesztéssel jár?
A napokban vettem egy AMD Phenom II X4 955 BE processzort.
Láttam, hogy alapon mások 4Ghz-re húzták, illetve hogy sokan alulfeszelték.
A kevesebb fogyasztás miatt én is szívesen alulfeszelném, így a kérdésem az, hogy ez garancia vesztéssel járna?
Gyakorlatilag nem tudják rádbizonyítani, ha elfüstöl.
Amúgy alulfeszeléstől ez nem valószínű, hogy bekövetkezik.
Dehogynem, iszonyat sokat számít a fesz. 3+1 fázisos tápellátás van a mATX lapomon, szóval elvileg 95 Watt a maximum, de simán belepakoltam egy 125 Watt TDP-s processzort, és még emeltem is az órajelen. Csak ennyit kellett csinálnom, hogy 0,1 Volttal lejjebb vettem a feszt.
Ja, és alap feszültségen már bootkor újraindult a gép, tehát nem bírta.
Ha lejjebb akarod venni a feszültséget, azt nyugodtan csinálhatod, mert elfüstölni semmiképpen sem fog...
Viszont nem jár garanciavesztéssel akkor, ha a gyártó által megadott paramétereken belül állítod be. Mivel a proci magától visszaveszi az órajelet és a feszültséget mikor nincs használatban, ez elég nagy változtatást is lehetővé tesz számodra.
A wikipedia szerint 0.875 és 1.425 közötti feszültségekkel működik a processzorod, szóval nem valószínű, hogy elvesztenéd a garanciát, 0.875Vnál már be sem indulna a géped alap órajelen... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!