Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Valaki összetud nekem állítani...

Valaki összetud nekem állítani egy mai csúcs számítógépet árral együtt?

Figyelt kérdés
2011. aug. 18. 20:58
 1/10 anonim ***** válasza:
Ezt bármelyik számítástechnikai üzlet örömmel megteszi neked.
2011. aug. 18. 20:59
 2/10 anonim ***** válasza:

Azért írhatnál 1 árkeretet..

Kb. 250K jó lenne..

De ha gondolod összerakok neked 1 új gépet 600K-ért vagy 1,5 milláért

(amm mindjárt csinálok neked valamit)

2011. aug. 18. 21:04
 3/10 A kérdező kommentje:
a lehető legmodernebbet amit még egy "civil" is megvehet (ez alatt azt értem hogy ne olyan gépeket amiket pl. a NASA használ.)
2011. aug. 18. 21:11
 4/10 anonim ***** válasza:

INTEL Core i7-990X 240 ezer

ASUS Rampage III Black Edition 115 ezer

CORSAIR 12 GB Dominator GT 86 ezer

2x ASUS EAH6990/3DI4S/4GD5 PCIE 320 ezer

ENERMAX REVOLUTION85+ 1050W 81 ezer

CORSAIR Obsidian 78 ezer

INTEL 250GB SATA3 2,5" 510 157 ezer

Összesen: 761.003 Ft

Nesze itt a csúcs konfigod.

2011. aug. 18. 21:13
 5/10 anonim ***** válasza:

Kezdem a legdrágábbal:

Proci:Intel Core i7-980X Extreme Edition 3.33GHz LGA1366 Processzor (~276000)

Alaplap:ASUS P6T7 WS SuperComputer S1366 (97000)

Videókártya: ASUS Mars II x2(SLI) (410000x2)

SSD:Kingston 512GB SATA2 2,5 (SVP100S2/512G) SSD (200000)

HDD:Western Digital Green Caviar 2TB 64MB SATA2 merevlemez (WD20EARS) (15000)

Blu Ray író/olvasó: LG BE12LU30 44000

Lehet így is kifelejtettem valamit,de még mindig bőven 1,5 milla felett van:D

Csúcsgép :D

2011. aug. 18. 21:14
 6/10 anonim ***** válasza:

Ja a RAM lemaradt tess:

CORSAIR 8192MB Dominator DHX Pro Connect and Airflow II Fan DDR3 1600MHz CL8 KIT CMP8GX3M4A1600C8 (37000)

2011. aug. 18. 21:16
 7/10 anonim ***** válasza:
Akkor legalább háromcsatornás memót írnál..
2011. aug. 18. 21:19
 8/10 anonim ***** válasza:

Igazából a "csúcs-számítógép" ami nagyon drága egy átlagember számára máshogy működik mint az alap-pc-k. Gondolok itt arra például hogy szerintem egy 4-500.000 forint feletti konfigurációba (csak egyszer lenne ennyi pénzem szgépre :D ) már azért illik például vízhűtést rakni léghűtés helyett és íratlan szabály hogy ennyiért már vesz az ember kötegelőt, kábelharisnyát, HDD-keretet, stb.-t. A kérdés másik trükkös oldala hogy bizonyos számítástechnikával foglalkozó márkák nem igazán képviseltetik magukat Mo.-n, és itt most nem feltétlen a gagyibb minőségüekről van szó, hanem pont az árlista tetején levőkről, ilyen például a DFI, Alpenföhn, Patriot, stb.

Na meg hiába hogy high-end PC-t keres valaki, az igények itt sem elhanyagolhatóak. Előbb írtak itt egy 1050W-os tápot amit én még akkor sem raknék a saját PC-mbe ha millióim lennének rá, egyszerűen én ekkora teljesítményt nem mernék bevállalni, akkor már inkább beleölök fele ennyit egy HTPC-be és az áramszámla-különbözetből majd ha fejlődik annyit a technika vígan veszek egy újjabbat.

Azt pedig hogy neked mik az igényeid csak te tudhatod, mi max. le tudjuk írni a legfrissebb okosságokat, vagy azt hogy mi az amire esetleg még érdemes várni 1-2 hónapot, de hogy neked mi a csúcs, vagy hogy mi az az irány amit megcéloznál azt sajnos nem.

2011. aug. 18. 21:50
 9/10 anonim ***** válasza:

Na, bár előbb cáfoltam a dolgot, most mégis eljátszottam egy kicsit a gondolattal hogy mi a csúcs :D Ebben a listában persze óriási szerepe van az én részrehajlásomnak, úgyhogy a listámat úgy kéretik minősíteni hogy ez az én álom-csúcs-hiper-szuper-PC-m, nem másé. Köszönöm.

Első lépés egy értelmes számítógépház kiválasztása. A csilivili kerülendő, hacsak nem akar az ember magának építeni egy külön házat, de a casemodding nem arról szól hogy veszek egy plexi-oldalú valamit és beleszórók négy világítós LED-es ventillátort. Szóval kerüljük a feltűnést, nézzünk egy minőségi PC-házat. Zalman, Thermaltake vagy Silverstone jöhet szóba, esztétikum miatt én a legutolsót választanám, bár a másik kettő is veszteget bőven 50e forint felett házakat (ennyiért már egész jó számítógépet kapni). Megjegyezném hogy már egy 20-30e HUF-os Enermax vagy Chieftec ház is csúcsnak számít, de most az álomház megtisztelő címet az én esetemben egy SilverStone Fortress FT02 kapja cirka 60 ezer forintos áron.

A tápegység elvileg már benne van a házban, de ha ez hangosnak bizonyulna később lecserélhetjük egy Silverstone Nightjar passzív PSU-ra, kb. 45 ezer forintért, vagy inkább egy vízhűtésesre 65e-ért.

Még mindig nem tartunk a számítógép lényegénél, ugyanis nem árt először beszerezni a már oly áhított vízhűtést, hogy egy mukkanást se adjon számítógépünk. Azt előljáróban ugye tudni kell hogy mivel víz folyik a rendszerben bizonyos alkatrészek egy idő után csereérettek lehetnek (persze ez éveket jelent aktív használat mellett is), de nem árt odafigyelni a dologra és a desztvízt is rendszeren szerezni és ha kell cserélni. Egy uni-CPU blokkot 22e-ért, két darab VGA-hűtő 14x2=28e, két HDD-tokot 10x2=20e-ért, RAM hűtőtestet pedig 4x12e-ért szerezhetünk be, a radiátor 50e, a szivattyú 25e, a tartály 20+20=40e és csöveket meg egyéb apróságokat mintegy 20e forintért biztosan megkapunk.

Magával a számítógépház kialakításával ezzel végeztünk is, a vezetékekre harisnyák meg kötegelők max. egy ötösért kerülnek, térjünk át az alaplapra, mert mindig az az első. Tudni kell rólam hogy én nem AMD-párti vagyok, ezért csak AMD-s PC jöhet szóba, lehet hurrogni. Az egyik legjobb AM3-s alaplap jelenleg az Asus Crosshair IV Extreme melyet 75e-ért vesztegetnek, oda se neki. A legdrágább AM3-s CPU jelenleg pedig az AMD Phenom II X6 1100T BE, ez is jöhet 45e-ért.

Elérkezett az idő hogy DD3 memória kerüljön minden megfelelő slotba, erre a Mushkin 996996 2x4GB-s kitjei tökéletesen alkalmasak lesznek, 2 eggyütt mintegy 54e-ért.

Ha már lehetőségünk van Crossfire rendszer kiépítéséhez akkor miért is ne, Asus alaplapra legyen mondjuk Asus Radeon HD6990 4GB-ból két darab, 2x180e=360e-ért.

Dübörgünk tovább a bővítőkáryák tengerében, hiszen ha ne adj Isten abba a váratlan helyzetbe kerülnénk hogy van egy zenekarunk meg két jó fülünk akkor otthon is végezhetjük a munkánkat mondjuk egy Creative SB X-Fi Titanium HD segítségével 50e-ért.

Jöhetnek a merevlemezek. Nem akarunk méretbeli kompromisszumot kötni, ezért maradjunk a SATA3-s HDD-knél, a vízhűtéses tok úgyis rengeteg visszafog a rezonanciájából, nem fogjuk észrevenni a hangját. Az adattároló wincsesztereknek jó lesz két Western Digital WD30EURS 2x45=90e-ért, a rendszernek meg egy kicsit pörgősebb WD VelociRaptor 450-es 45e-ért.

Blu-ray meghajtót csak magától a technika feltalálójától, a Sonytól vennék, egy egyszerű kis gépezet a Sony Optiarc BD-5740H, de mindent tud, 30e.

Floppymeghajtót, hálózatikártyát ma már nyilván nem vesz az ember úgyhogy a gépház belsejéből szépen elindulhatunk kifelé. Első dolog a monitor. Szélesvászon az ma már alap, de nem kell óriási mint egy nappali tévé egyes lakásokban, egy 22" már így is elég nagy, az Eizo SX2262WH 220e-ért épp megteszi.

Hangszóróból is csak Creativet, ha már a hangkártya is az. A Creative GigaWorks T40 hangfalpáros a legjobb zenehalgatásra, 30e-ért kosárba vele.

Egér-billentyű párossal nem kell túlzásba esni, Trust Thinity billentyűzet már 15e-től van, Trust MI-5700Rp ami már 1000dpi-t tud pedig 5-e-ért, ennél több nem is kell.

Aki akarja még hozzáírhatja a nyomtatót, routert, digitális rajztáblát, egérpadot meg minden egyéb külső-belső cumót ami szóba jöhet egy számítógépnél, én csak azokat vettem számításba amik feltétlenül a számítógép-vásárláskor meg kell hogy legyenek (vagy szeretném hogy meglegyenek ha korlátlan pénzem lenne). Így végösszegben ha jól számoltam 1.400.000 forint körül jöttem ki. Most jelenleg egy kb. 90.000 forint értékű számítógépről írtam mindezt (monitorral, mindennel egyyütt). Jó dolog az álmodozás, amíg fel nem ébredsz.

2011. aug. 18. 23:07
 10/10 anonim ***** válasza:
53%

Na, bár előbb cáfoltam a dolgot, most mégis eljátszottam egy kicsit a gondolattal hogy mi a csúcs :D Ebben a listában persze óriási szerepe van az én részrehajlásomnak, úgyhogy a listámat úgy kéretik minősíteni hogy ez az én álom-csúcs-hiper-szuper-PC-m, nem másé. Köszönöm.

Első lépés egy értelmes számítógépház kiválasztása. A csilivili kerülendő, hacsak nem akar az ember magának építeni egy külön házat, de a casemodding nem arról szól hogy veszek egy plexi-oldalú valamit és beleszórók négy világítós LED-es ventillátort. Szóval kerüljük a feltűnést, nézzünk egy minőségi PC-házat. Zalman, Thermaltake vagy Silverstone jöhet szóba, esztétikum miatt én a legutolsót választanám, bár a másik kettő is veszteget bőven 50e forint felett házakat (ennyiért már egész jó számítógépet kapni). Megjegyezném hogy már egy 20-30e HUF-os Enermax vagy Chieftec ház is csúcsnak számít, de most az álomház megtisztelő címet az én esetemben egy SilverStone Fortress FT02 kapja cirka 60 ezer forintos áron.

A tápegység elvileg már benne van a házban, de ha ez hangosnak bizonyulna később lecserélhetjük egy Silverstone Nightjar passzív PSU-ra, kb. 45 ezer forintért, vagy inkább egy vízhűtésesre 65e-ért.

Még mindig nem tartunk a számítógép lényegénél, ugyanis nem árt először beszerezni a már oly áhított vízhűtést, hogy egy mukkanást se adjon számítógépünk. Azt előljáróban ugye tudni kell hogy mivel víz folyik a rendszerben bizonyos alkatrészek egy idő után csereérettek lehetnek (persze ez éveket jelent aktív használat mellett is), de nem árt odafigyelni a dologra és a desztvízt is rendszeren szerezni és ha kell cserélni. Egy uni-CPU blokkot 22e-ért, két darab VGA-hűtő 14x2=28e, két HDD-tokot 10x2=20e-ért, RAM hűtőtestet pedig 4x12e-ért szerezhetünk be, a radiátor 50e, a szivattyú 25e, a tartály 20+20=40e és csöveket meg egyéb apróságokat mintegy 20e forintért biztosan megkapunk.

Magával a számítógépház kialakításával ezzel végeztünk is, a vezetékekre harisnyák meg kötegelők max. egy ötösért kerülnek, térjünk át az alaplapra, mert mindig az az első. Tudni kell rólam hogy én nem AMD-párti vagyok, ezért csak AMD-s PC jöhet szóba, lehet hurrogni. Az egyik legjobb AM3-s alaplap jelenleg az Asus Crosshair IV Extreme melyet 75e-ért vesztegetnek, oda se neki. A legdrágább AM3-s CPU jelenleg pedig az AMD Phenom II X6 1100T BE, ez is jöhet 45e-ért.

Elérkezett az idő hogy DD3 memória kerüljön minden megfelelő slotba, erre a Mushkin 996996 2x4GB-s kitjei tökéletesen alkalmasak lesznek, 2 eggyütt mintegy 54e-ért.

Ha már lehetőségünk van Crossfire rendszer kiépítéséhez akkor miért is ne, Asus alaplapra legyen mondjuk Asus Radeon HD6990 4GB-ból két darab, 2x180e=360e-ért.

Dübörgünk tovább a bővítőkáryák tengerében, hiszen ha ne adj Isten abba a váratlan helyzetbe kerülnénk hogy van egy zenekarunk meg két jó fülünk akkor otthon is végezhetjük a munkánkat mondjuk egy Creative SB X-Fi Titanium HD segítségével 50e-ért.

Jöhetnek a merevlemezek. Nem akarunk méretbeli kompromisszumot kötni, ezért maradjunk a SATA3-s HDD-knél, a vízhűtéses tok úgyis rengeteg visszafog a rezonanciájából, nem fogjuk észrevenni a hangját. Az adattároló wincsesztereknek jó lesz két Western Digital WD30EURS 2x45=90e-ért, a rendszernek meg egy kicsit pörgősebb WD VelociRaptor 450-es 45e-ért.

Blu-ray meghajtót csak magától a technika feltalálójától, a Sonytól vennék, egy egyszerű kis gépezet a Sony Optiarc BD-5740H, de mindent tud, 30e.

Floppymeghajtót, hálózatikártyát ma már nyilván nem vesz az ember úgyhogy a gépház belsejéből szépen elindulhatunk kifelé. Első dolog a monitor. Szélesvászon az ma már alap, de nem kell óriási mint egy nappali tévé egyes lakásokban, egy 22" már így is elég nagy, az Eizo SX2262WH 220e-ért épp megteszi.

Hangszóróból is csak Creativet, ha már a hangkártya is az. A Creative GigaWorks T40 hangfalpáros a legjobb zenehalgatásra, 30e-ért kosárba vele.

Egér-billentyű párossal nem kell túlzásba esni, Trust Thinity billentyűzet már 15e-től van, Trust MI-5700Rp ami már 1000dpi-t tud pedig 5-e-ért, ennél több nem is kell.

Aki akarja még hozzáírhatja a nyomtatót, routert, digitális rajztáblát, egérpadot meg minden egyéb külső-belső cumót ami szóba jöhet egy számítógépnél, én csak azokat vettem számításba amik feltétlenül a számítógép-vásárláskor meg kell hogy legyenek (vagy szeretném hogy meglegyenek ha korlátlan pénzem lenne). Így végösszegben ha jól számoltam 1.400.000 forint körül jöttem ki. Most jelenleg egy kb. 90.000 forint értékű számítógépről írtam mindezt (monitorral, mindennel egyyütt). Jó dolog az álmodozás, amíg fel nem ébredsz

2011. aug. 19. 00:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!