Miért akarja formázni a külső winchestert a gép?
Amikor a külső vincsit csatlakoztatod látod a fájlokat?
Nekem van egy túlmelegedő külső HDD-m, állandóan kikapcsol, meg újramountol. Ezután szokta kiírni, hogy a meghajtó hibás lehet és akarom-e formázni meg lemezhibákat keresni. (ahogy értettem, neked is ilyen hibaüzenetet ír ki)
A te esetedben arra gondolok, hogy a legutóbbi használatkor az operációs rendszer futása közben húztad ki, miközben nem demountoltad (távolítottad el/csatoltad le a tálcán a kis ikonnal) azt, és ez nem tetszett a Windows 7-nek (szabálytalan leállásnak, vagy tudja a fene, minek gondolta).
Ha feljön megint az ablak, akkor ikszeld ki. Nézd meg, látod-e a fájljaidat. Ha úgy nézd ki, megvan minden fájlod, akkor nincs gáz. Azért persze csinálj egy backupot (biztonsági mentést), az mindig hasznos lehet ;)
Ha gyakran felugrik az ablak, hogy formázni akar, meg lemezhibákat keresni, és/vagy eltűntek látszólag a fájljaid, akkor vagy a fájlrendszer sérült, vagy a vinyónak lehet valami baja. Amikor feljön az ablak, megkérdezi, hogy ellenőrizze-e a fájlrendszert, vagy valami hasonló, arra mond, hogy igen. Persze előtte backupolj (ha látod a fájlokat), mert a Windows néha érdekes dolgokat csinál.
Ha ez nem segít, akkor pl. nézd meg, melegszik-e, ha igen, állítsd az élére, próbálj biztosítani neki jobb hűtést, stb. A külső HDD-knél, főleg huzamosabb használat esetén, meleg nyári napokon előfordulhat túlzott melegedés, emiatt leállnak. Ha ez nem egyszeri és garanciális még, érdemes lehet megnézetni.
Remélem segítettem!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!