Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » XP telepítésekor azt írja...

XP telepítésekor azt írja hogy nem talál HDD-t. Akkor most vegyek egy HDD-t, vagy más a gond?

Figyelt kérdés
2011. aug. 14. 09:32
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

A HDD az a merevlemezt jelenti. Gondolom van merevlemezed a gépben. Vagy nincs? Ha nincs, akkor vegyél, igen.

Egyébként nekem akkor írt ki például ilyet, amikor SATA merevlemezre telepítettem a Windowst, mert ilyenkor fel kellett előzőleg telepíteni az alaplaphoz kapott SATA vezérlőt (egy floppyn volt rajt)

Ha esetleg neked is ilyen módon van, akkor F6-ot kell nyomni a Windows telepítő indulásakor, ki is írja egyébként.

2011. aug. 14. 09:47
 2/12 anonim ***** válasza:
SATAS winchestereknél szokott előfordulni hogy nem látja a HDD-t telepítés közben. Ilyenkor azt kell csinálni hogy floppyra rárakod a sata vezérlőt majd újraindítod a az xp telepítést lenyomod az F6-ot beolvassa a vezérlőt és folytatódik az XP telepítés. Minden happy lesz.
2011. aug. 14. 09:48
 3/12 anonim ***** válasza:
[link] ha notebookról van szó, akkor ezt a kapcsolót kapcsold át a másik állásra.
2011. aug. 14. 09:50
 4/12 A kérdező kommentje:
Nem notebookról van szó. :) Az a helyzet hogy ezt a gépet csak így önmagában adták oda nekem, hogy csináljam meg. Szóval nem kaptam hozzá sem floppy-t, sem semmit. Amúgy elvileg kell a gépben hdd-nek lennie mert már ezelőtt is volt rajt rendszer szerintem. Tehát ez lehet a probléma amit írtatok, de akkor hogy tudom ezt megoldani? :/
2011. aug. 14. 10:51
 5/12 anonim ***** válasza:

kinyitod a gépet, megnézed, hogy tényleg SATA winchester van-e benne.

Ha igen, akkor megnézed az alaplap tipusát, és egy másik gépen letöltöd a hozzá való SATA vezérlőprogramot, és kimásolod floppyra.

Ha nincs benne floppymeghajtó.. na úgy már érdekesebb lesz.

2011. aug. 14. 11:06
 6/12 A kérdező kommentje:
oké, akkor ezt megfogom nézni. a gépben van floppy meghajtó, de az a helyzet, hogy itthon 2 számomra elérhető gép van, az egyik egy netbook, a másik egy notebook... xd (tehát egyikben sincs floppy meghajtó, ugyh nemtom hogy fogom kiírni a vezérlőt..)
2011. aug. 14. 11:18
 7/12 A kérdező kommentje:
hát megnéztem de nem igazán láttam semmit. az megoldás ha veszek egy másik hdd-t?
2011. aug. 14. 11:44
 8/12 anonim ***** válasza:

Ilyet még nem csináltam. Ötletem nyilván lenne, de lehet, hogy jön majd egy hozzáértőbb, aki már csinált ilyet a gyakorlatban is.

Ezt találtam:

[link]

Ezzel megpróbálhatsz csinálni egy DOS boot CD-t, és a CD-re utána ráírod még a SATA vezérlőt is, amit letöltöttél.

Az asztali gépen aztán bootolsz erről a CD-ről, és ha elindul a DOS, akkor átmásolod a SATA vezérlő fájljait a CD-ről a floppyra. Utána indulhat az xp telepítő CD

2011. aug. 14. 11:45
 9/12 anonim ***** válasza:

ja hogy nincs benne winchester egyáltalán?

akkor venni kellene egyet

2011. aug. 14. 12:05
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Csinálj egy SATA-s XP telepítőt... [link]
2011. aug. 14. 17:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!