A rendszerhűtőknél nektek miért az rpm a legfontosabb szempont?
szerintem meg alulról kéne ráfújni a hideg levegőt, nem pedig oldalról.
az ember sem szívja el a gyertyalángot a születésnapi tortáján.
hülyeség megfordítani! úgy is biztos ér valamit, de nem olyan jó! számomra logikus, hogy ha a bordázatra ráfújja a ventilátor a levegőt, akkor a bordák két oldalánán "távozik" a meleg levegő, hiszen a hidegebb annak a helyére "megy". hogy megértsd:
ha valamivel megégeted az ujjad, akkor mit csinálsz? elkezded szívni róla a levegőt? nem inkább fújni szoktál ilyenkor? jól van, erre védekezésképpen lehet írni, hogy ilyenkor rázni szoktad a kezed.
a megoldás: a fújásnál sugárban jön a levegő, emiatt az érintkezik a bordával és kiszorítja a meleg levegőt. ha meg úgy állítod be, hogy szívjon, akkor a sugár a gépházadba vezet, és sugárban nem lehet szívni, össze-vissza kavarodik a levegő a bordák között (diffúzió), emiatt előfordulhat, hogy ott marad a meleg levegő.
ha így sem világos, akkor gondold végig, hogy ha otthon van ventilátor, akkor te annak melyik oldalán szoktál lenni? melyik oldalán hűvösebb a levegő?
ha még mindig nem világos:
ventilátortol egy méterre állsz, érzed hogy fújja a levegőt. úgy porszívózol, hogy a cső vége egy méterre van a portól. szerinted az utóbbi működik?
akkor melyik a hatékonyabb?
Én leírom egyszerűbben mint amit az előttem szóló.
Hülyeséget beszélsz apapa!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!