Ha most építenél gamer pc-t, akkor milyen tokozású procit tennél bele? ár/teljesítmény arány számít.
Figyelt kérdés
2011. aug. 10. 22:57
1/7 anonim válasza:
Ősszel érkezik a Buldozer. AM3+ és bele a Buldozert. :)
2/7 anonim válasza:
LGA1155-ös foglalatos 6-os szériás alaplapot, amely az Ivy Bridge-es processzorokkal kompatibilis.
3/7 anonim válasza:
Most semmiképpen nem építenék gamer PC-t, mert fél éven belül már rogyadozni fognak a polcok a teljesen új architektúráktól. Én ha te lennék, feltenném ezt a kérdést még egyszer újév környékén.
4/7 A kérdező kommentje:
hogy vannak ezek az intel generációk?
bocsi....amd-s vagyok mióta világ a világ...de kíváncsi vagyok....
2011. aug. 10. 23:10
5/7 Panda Péter válasza:
én lga1155-re építenék. am3+ csak átmeneti tokozás lesz, hosszú távon nem érdemes tervezni vele. ráadásul a legjobb ár/érték aránya és jövőtállósága a 2500k-nak van a piacon. lehet (sőt, valószínűleg) lassabb mint a bulldozer lesz majd, de gyakorlagilag phenom II fölött már olyan teljesítményekről beszélünk, amik bőven kihajtanak szinte minden VGA-t egy jó ideig.
6/7 anonim válasza:
Miért, az LGA1155 az nem átmeneti tokozás? Pár hónap, és rögtön 4 féle tokozás lesz a piacon az Intel részéről. Nem csodálom, hogy sokan nem látják át ezt a káoszt. Az AMD részéről annyit lehet tudni, hogy FM2 foglalatba jön az összes következő generációs processzoruk. Akármelyik gyártót választod, két év múlva semmit nem tudsz majd az alaplapodba rakni.
7/7 Panda Péter válasza:
lga1155be bele fog menni az ivy bridge.
az lga2011-ről inkább ne beszéljünk, olyan komplex a chip, hogy szerintem a legolcsóbb lapok is 80-100ezer körül lesznek, ez már inkább munkaállomás szint.
az lga1156 és 1366 pedig kifutú foglalatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!