Mitől függ a filmeknél, hogy hol helyezkedik el a fekete csík? (bővebben lentebb)
Samsung SyncMaster 2220LM 22 colos monitorom van.1680*1050 felbontás.KMplayerrel nézem a filmeket és némelyik filmeknél(főleg a régebbi filmeknél) van az,hogy nem fent meg lent,hanem oldalt található a fekete csík,míg az újabbaknál akad olyan is,hogy szinte alig látszik fent meg lent a csík,majdnem full képernyős a film.
Mitől függ,hogy hol hyezkedik el? Gondolok itten a filmek felbontására vagy a képarányra,amik befolyásolhaják énszerintem.
Más észrevétel,hogy nemrég volt egy film a TVben,ami nekem is megvan.TVben nem volt fekete csík,nekem van és le is fedd egy kis részt a képből,mert a film végén van egy autóverseny jelenet s ottan az időmérő óra alsó fele nem látsik nálam,míg a TVben teljesen látható volt.
Igen "szélesvásznú" monitorom van.
Köszönöm a válaszokat!! :)
Érdemes akkor nagyobb figyelmet fordítani a képarányokra is :D
Tipp:
Mert a HD,az nagyobb felbontású?
Mivel nagy a felbontás,ezért nyugodtan lehet nagyobb képernyőn is lejátszani s akkor is síma,tiszta képet kapsz.
Míg,ha egy 3gp-t raksz ki fullképernyőre,igen pixeszeles a kép :S
Mert más a képarány.
Pl. ha tv-t nézel 16:9-es képarányú monitoron vagy tv-n, és úgy van beállítva, akkor nem két csík lesz a szélén, hanem széthúzza az emberek fejét:D Mintha egy négyzetet húznál szét téglalappá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!