Mit gondoltok erről?
az a durva hogy pont erről tettem fel este egy kérdést hogy lehetséges-e... ugylászik
Jó ötlet lenne ilyen PC-re is.
Csak hogy hirtelen 1 lehetőséget mondjak, amire haszálni lehetne:
Hordozgatod az asztali gép és a laptop között a videókártyát. Veszel egy jó erős kártyát, berakod egy ilyenbe és amikor az asztali géphez kell, akkor arra dugod, amikor a laptophoz, akkor arra. Sőt, sokkal egyerűbb lenne SLI/Crossfire rendszerek kialakítása is, főleg ha pl. havernak is ugyanolyan kártyája van, ha éppen arra jár, akkor áthozhatja amíg ott van.
Csak a csatlakozók száma és a sávszélesség szabna határt annak, hogy hány kártyás rendszert alakít ki az ember, stb, tényleg rengeteg lehetőség van/lenne benne.
Egy ilyen házban szerintem a videókártya hűtését is könnyebben meg lehetne oldani, megfelelő ház mellett hatalmas hűtőbordákat lehetne rászerelni, (lényegében akár passzív hűtéssel, vagy egy nagyon lassan forgó ventilátorral) illetve a vízhűtés ráapplikálása is lényegesen leegyszerűsödne.
Ha lenne PC-hez ilyen, emberi árban és a szabvány is kiforrottnak lenne tekinthető, én biztos, hogy vevő lennék egyre.
A jelenlegi windows-os laptopomoz is van egy ilyen okosság (AMILO Notebook Sa 3650) egy kis fehér dobozba opreráltak bele egy HD 3870-et aminek annyi a feltétele hogy még rákötöd TV-re vagy monitorra és máris 5x erösebb grafikus teljesitményt kapsz.
Én most MacBook Air-t szeretnék, ami alapból is jó, de igy már asztali gép sem kell, mivel a 4GB RAM-mal i5/i7-es procival + mondjuk egy mai bestbuy kártyával (5830Extreme) tökéletesen tenné a dolgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!