Mivel lehetne ezt a konfigurációt jobban kifejleszteni? ( mármint tuningolni )
Gépem adatai:
processzor: Intel Core 2 Duo E7300 2.67 Ghz
hűtő: Glacial Tech Igloo Silent Breeze AM2
memória: 2x1 GB DDR2 106/800Mhz, Kingston HYPERX
videókártya: 1PCI-E, Asus Radeon HD 4650 512MB DDR2, 128 bit, DVI, HDMI, PCI-E2.0 mini ventilátor
HDD: IDE Samsung SP/Maxtor Maxline III 500GB/7200 rpm, 16MB cache SATA2
Ezeket fejleszteném egy sokkal jobb hardverre úgy 100 ezer FT-ig. Mit lehetne ebből kihozni? Milyen újfajta dolgokkal tudném a mostani konfigurációt felfejleszteni?
Leginkább én olyanban gondolkozom, hogy jó legyen hétköznapokra, és a jövőbeli játékoknál is megállja a helyét :)
Előre is köszönöm a válaszokat. :)
Ezt eladod, vagy az egészet egybe 30-40k-ért, vagy csak a CPU+hűtő/VGA/RAM/Alaplapot, és megtartod az optikai meghajtót, vinyót (ezzel spórolsz olyan 10-13k-t), esetleg a ház és azzal is megspórolsz 5k-t.
Ezt megfontolva mondd meg, hogy akkor eladod-e vagy mi, és több pénzt költesz rá, vagy megtartasz belőle bizonyos dolgokat, és utána írok egy konfigot.
Mert ezt felesleges fejleszteni, már halott CPU foglalat, DDR2, stb.
én azt javaslom: add el a teljes konfigot, HDD vel mindenestől(max a DVD írót hagyd meg)(a monitort is hagyd meg)
kapsz érte mondjuk 30 000-t
és 130 000ből kijön egy f.sza kis gép:)
1. válaszolónak üzenem, hogy éppen fogalmam sincs, milyen konfig lenne jó játékokra.
2. igazad van :D
mind a kettőtöknek szól, hogy a házat meg akarom tartani, csak a belső dolgokat akarom megváltozatni, mondjuk egy 3.2 Ghz-es proci, 4 GB-os DDR3-as memória, és 1 TB-os HDD.
Csak értsétek meg, hogy nem úgy megy, hogy eladom azt jóvan kapok amennyit kapok...de először én úgy véltem hogy ezt a gépet 80 ezer forintért el tudnám adni, de ha ti azt mondjátok, hogy nektek igazatok van, hogy csak 40 ezer...meggondolandó lépés...tényleg csak annyit akarok, hogy nem tudom ismeritek-e az assassin's creed sorozatot, és leginkább csak ezeknek akarom, hogy megfeleljen a gépem...jó eddig mind a 3 ( 1,2, brotherhood ) elfut, de mi lesz a revelations-sel és a 3. és többi résszel, más játékokra meg nem is fogok gyűjteni...na csak ennyit akartam mondani, remélem megértetek :)
Figyelj, szerintem ezt add el valahogy valakinek, a vinyó az maradhat ha gondolod.
AMD-t vegyél ez fontos!! Olcsóbb és sokkal gyorsabb!
Alaplapot lehetőleg DDR3-as memóriafoglattal vegyél és így olcsó lesz a memória, 4gb-7500ft körül....
Én most vettem egy gépet, ha gondolod leírhatom a config-ot
Tehát akkor te alapból azt akartad, hogy egy teljesen új gépet dobjunk össze?
Azt hittem ezt meg akarod tartani, csak lecserélni pár dolgot.
Egy teljesen új gép 100k-ból talán pont kijön ház nélkül, írom a hardvereket (az árak nem valami pontosak, de kb igaz).
Intel:
Alaplap: Asrock H61M U3S3 17k (ha spórolni akarsz akkor jöhet olcsóbb Asrock)
CPU: Intel i3 2100 26k
VGA: Sapphire Radeon HD5830 26k
RAM: Kingmax 4 GB DDR3 1333MHz 7k (egybe vedd a 4 gigát, 2x2 valamivel gyorsabb, de viszont az alaplapon csak 2 memóriafoglalat van, tehát később nem lehet fejleszteni, max ha kidobod azt a 4 gigát, és annyival azért nem gyorsabb)
ODD: NEC7260S 4.5k
HDD: Samsung F3 1TB HD103SJ 12k
Táp: Chieftec CTG450W (ha alsótápos házad van akkor 500)
Házadba nem tudom hány venti van, de 2 minimum legyen, 1 elől 1 hátul, ha ez is kell akkor Arctic Cooling F12 PWM 1,5k
AMD:
AM3+os alaplap, de konkrét típust nem ismerek
AMD Phenom II 4X 955 24k
Mindkét processzoros konfig 100-105k között mozog, és kb ugyanolyan erősek (annak ellenére, hogy i3 2 magos).
Csak az alapján dönts, hogy AMD vagy Intel párti vagy-e, játékokban is 1-2 FPS eltérés van csak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!