Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Mivel lehetne ezt a konfigurác...

Mivel lehetne ezt a konfigurációt jobban kifejleszteni? ( mármint tuningolni )

Figyelt kérdés

Gépem adatai:

processzor: Intel Core 2 Duo E7300 2.67 Ghz

hűtő: Glacial Tech Igloo Silent Breeze AM2

memória: 2x1 GB DDR2 106/800Mhz, Kingston HYPERX

videókártya: 1PCI-E, Asus Radeon HD 4650 512MB DDR2, 128 bit, DVI, HDMI, PCI-E2.0 mini ventilátor

HDD: IDE Samsung SP/Maxtor Maxline III 500GB/7200 rpm, 16MB cache SATA2

Ezeket fejleszteném egy sokkal jobb hardverre úgy 100 ezer FT-ig. Mit lehetne ebből kihozni? Milyen újfajta dolgokkal tudném a mostani konfigurációt felfejleszteni?

Leginkább én olyanban gondolkozom, hogy jó legyen hétköznapokra, és a jövőbeli játékoknál is megállja a helyét :)

Előre is köszönöm a válaszokat. :)

2011. aug. 5. 19:23
 1/7 anonim ***** válasza:

Ezt eladod, vagy az egészet egybe 30-40k-ért, vagy csak a CPU+hűtő/VGA/RAM/Alaplapot, és megtartod az optikai meghajtót, vinyót (ezzel spórolsz olyan 10-13k-t), esetleg a ház és azzal is megspórolsz 5k-t.

Ezt megfontolva mondd meg, hogy akkor eladod-e vagy mi, és több pénzt költesz rá, vagy megtartasz belőle bizonyos dolgokat, és utána írok egy konfigot.

Mert ezt felesleges fejleszteni, már halott CPU foglalat, DDR2, stb.

2011. aug. 5. 19:27
 2/7 anonim ***** válasza:

én azt javaslom: add el a teljes konfigot, HDD vel mindenestől(max a DVD írót hagyd meg)(a monitort is hagyd meg)

kapsz érte mondjuk 30 000-t

és 130 000ből kijön egy f.sza kis gép:)

2011. aug. 5. 19:28
 3/7 A kérdező kommentje:

1. válaszolónak üzenem, hogy éppen fogalmam sincs, milyen konfig lenne jó játékokra.

2. igazad van :D

mind a kettőtöknek szól, hogy a házat meg akarom tartani, csak a belső dolgokat akarom megváltozatni, mondjuk egy 3.2 Ghz-es proci, 4 GB-os DDR3-as memória, és 1 TB-os HDD.

Csak értsétek meg, hogy nem úgy megy, hogy eladom azt jóvan kapok amennyit kapok...de először én úgy véltem hogy ezt a gépet 80 ezer forintért el tudnám adni, de ha ti azt mondjátok, hogy nektek igazatok van, hogy csak 40 ezer...meggondolandó lépés...tényleg csak annyit akarok, hogy nem tudom ismeritek-e az assassin's creed sorozatot, és leginkább csak ezeknek akarom, hogy megfeleljen a gépem...jó eddig mind a 3 ( 1,2, brotherhood ) elfut, de mi lesz a revelations-sel és a 3. és többi résszel, más játékokra meg nem is fogok gyűjteni...na csak ennyit akartam mondani, remélem megértetek :)

2011. aug. 5. 21:22
 4/7 anonim ***** válasza:

Figyelj, szerintem ezt add el valahogy valakinek, a vinyó az maradhat ha gondolod.

AMD-t vegyél ez fontos!! Olcsóbb és sokkal gyorsabb!

Alaplapot lehetőleg DDR3-as memóriafoglattal vegyél és így olcsó lesz a memória, 4gb-7500ft körül....

Én most vettem egy gépet, ha gondolod leírhatom a config-ot

2011. aug. 5. 22:56
 5/7 anonim ***** válasza:
előző vagyok, 90 000 ft ot kóstált a gépem, ház és dvd-meghajtó nélkül
2011. aug. 5. 22:58
 6/7 A kérdező kommentje:
Persze örülnék ha elküldenéd :-)
2011. aug. 6. 00:26
 7/7 anonim ***** válasza:

Tehát akkor te alapból azt akartad, hogy egy teljesen új gépet dobjunk össze?

Azt hittem ezt meg akarod tartani, csak lecserélni pár dolgot.

Egy teljesen új gép 100k-ból talán pont kijön ház nélkül, írom a hardvereket (az árak nem valami pontosak, de kb igaz).

Intel:

Alaplap: Asrock H61M U3S3 17k (ha spórolni akarsz akkor jöhet olcsóbb Asrock)

CPU: Intel i3 2100 26k

VGA: Sapphire Radeon HD5830 26k

RAM: Kingmax 4 GB DDR3 1333MHz 7k (egybe vedd a 4 gigát, 2x2 valamivel gyorsabb, de viszont az alaplapon csak 2 memóriafoglalat van, tehát később nem lehet fejleszteni, max ha kidobod azt a 4 gigát, és annyival azért nem gyorsabb)

ODD: NEC7260S 4.5k

HDD: Samsung F3 1TB HD103SJ 12k

Táp: Chieftec CTG450W (ha alsótápos házad van akkor 500)

Házadba nem tudom hány venti van, de 2 minimum legyen, 1 elől 1 hátul, ha ez is kell akkor Arctic Cooling F12 PWM 1,5k

AMD:

AM3+os alaplap, de konkrét típust nem ismerek

AMD Phenom II 4X 955 24k

Mindkét processzoros konfig 100-105k között mozog, és kb ugyanolyan erősek (annak ellenére, hogy i3 2 magos).

Csak az alapján dönts, hogy AMD vagy Intel párti vagy-e, játékokban is 1-2 FPS eltérés van csak.

2011. aug. 6. 00:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!