Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » A hardvereimet felismeri a...

A hardvereimet felismeri a win7? (lent)

Figyelt kérdés
Kék halált kapott a gépem ezért most rakok rá win7-et csak nem tudom hogy az minden hardverem felismeri? 3-4 éves gép sajnos infokat nem tudok az tuti hogy asrock alaplap :(
2011. aug. 5. 14:30
 1/10 anonim ***** válasza:
hát igen fel ismeri , én nekem csak egy hang kártya drivert kellett leszednem .
2011. aug. 5. 14:48
 2/10 P.O.C. ***** válasza:

Ilyen régi gépeknél a legtöbbet azért felismeri, amit mégse, annál meg nagy az esély, hogy a Windows Update megtalálja a szükséges illesztőprogramot.

De ha leírod a részletes hardver konfigurációt, akkor többet tudok mondani. :)

2011. aug. 5. 14:52
 3/10 A kérdező kommentje:
ASRock 775XFire-VSTA az alaplap és ahogy látom vistán tul semit sem támogat
2011. aug. 5. 15:04
 4/10 anonim ***** válasza:
Szerintem a kék halál általában hardverhibára utal, tehát először is ennek az okát kéne kideríteni, nem új opp rendszert telepíteni. Szerintem....
2011. aug. 5. 15:11
 5/10 A kérdező kommentje:
A hibakód szerint az NTFS.sys vagy valami hansonló a hibás tehát nem hardveres nem?
2011. aug. 5. 15:39
 6/10 P.O.C. ***** válasza:

Ha a Windows 7 alatt is sz*rakodni fog, akkor már borítékolható a hardver hiba.

A driverekre visszatérve: úgy látom a hivatalasos oldalon is a hangkarihoz és merevlemez vezérlőhöz kell külön driver Vista -nál. Vagyis ez Windows 7 -re is igaz lesz.

A Realtek HD hangkarikat fel szokta ismerni a Windows 7, persze a Realtek hivatalos honlapjáról sokkal fullosabb drivert tudsz letölteni, és annak lesz rendes magyar nyelvű kezelőfelülete is (sound manager).

A Intel(R) Matrix Storage Manager -t meg itt találod Windows 7 -re:

[link]

2011. aug. 5. 16:28
 7/10 anonim ***** válasza:
én arra gondolok, hogy a vinyód szarakodik. P.O.C. előtti válaszoló. :)
2011. aug. 5. 16:49
 8/10 P.O.C. ***** válasza:

Igen, ha hirtelen elkezdi hogy ez meg az nem található vagy sérül, crc hiba meg ilyenek és ezért kék halálozik az többnyire merevlemez baj.

Persze lehet memória vagy esetleg a proci miatt is, de ezek nagyon ritkák. A merevlemez az egyik leghamarabb meghibásodó alkatrész egy számítógépben.

Rakj fel egy Hard Disk Sentinel -t és ellenőrizd le.

2011. aug. 5. 17:05
 9/10 A kérdező kommentje:
csak nem tudom bekapcsolni a gépet mert a töltöcsik után egyszere kékhalál :s
2011. aug. 5. 17:15
 10/10 P.O.C. ***** válasza:
Klf. Live CD -ken is rengeteg merevlemez diagnosztikai programot találsz. Én pl. úgy szoktam, hogy rámásolom pen drive -re a HD Sentinel portable változatát. Beboot -olok a Hiren's Boot CD -ről, amin van egy Windows XP live edition. Majd a pendrive -ról futtatom a HD Sentinel -t. :)
2011. aug. 5. 17:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!