Kezdőoldal » Számítástechnika » Hardverek » Hogyan tudom levedeni a...

Hogyan tudom levedeni a wifim, van rajta WPA2 kod, de meg is valaki hasznalja a netem?

Figyelt kérdés
van valami beaalitas pl.Mac adress azt hogy kell-----vagy valami program ra valami mas fajta....en a tesomrol fogom a netet...de megis valki rajta van mert a rapidshare nal valki huz es allando a Ip cimunk.
2009. ápr. 9. 09:42
 1/6 anonim ***** válasza:

Pontosan miből gondolod, hogy valaki használja?

A MAC address beállításnál általában meg lehet adni, hogy milyen fizikai cimű interfészek csatlakozhatnak a routerhez. A gépeken indítsatok el parancssort, és írjátok be: ipconfig /all

Ott megnézhetitek a hálókártyátok MAC címét. Azt állítsátok be a routeren. Ha valamit elcsesztetek, akkor a router reset gombját nyomjátok 5-10 másodpercig, és visszaáll alaphelyzetbe.

Olyan MAC beállítás is szokott lenni, hogy magának a routernek mi legyen a MAC címe a szolgáltató felé. Ez a beállítás nem lényeges most.

2009. ápr. 9. 13:22
 2/6 anonim ***** válasza:
lényeg hogy passt tegyél rá a routerben és a gépen is. a mac-et simán be tudja csalni az ember a WPA pedig titkosítási forma. Ezzel nem sokra mész. Passold le.
2009. ápr. 9. 19:20
 3/6 A kérdező kommentje:
azert gondolom h van valki ....mert 2napja mar h nem tudok huzni a rapidsharerol.....most mar lehet h nem is olyan biztos h van rajta meg pluszba valki a netunkon,mivel ki huzna ejel napal a rapidrol.....de letezik egy program erre h megnezni menyien vagyunk azon az egy neten? es ha en fogom a tesom netjet wifivel...nekem be kell utnom a kodot....de h a valki kapcsolodni akar akor az en netem is latja es a tesomet is kulon? mert gondolom akoor ha latja az enyemet akkor az nincs szerintem kodolva...ez amugy egy d-link es wifi usb kulcs amivel fogom....---azt mondod h kodoljuk le a routert es a gepet is.....a router az le van...a wpa2 az a routerre van?es a gepet akor meg valahogy le lehet?
2009. ápr. 10. 20:52
 4/6 anonim ***** válasza:

hát én arra gondoltam hogy pass-t kérjen a router a kapcsolódáshoz.

A WPA az nem ide tartozik. A WPA csak annyi mint neten az ssl. szóval ez csak titkosítja az adatfolyamatot de nem védi a hálózatot kapcsolódás ellen.

A passt a routerbe kell megadni (minél bonyolultabb és hosszabb annál nehezebb törni) és a gépeken a kapcsolatnál is meg kell adni hogy ezzel a pass-al kapcsolódjon a hálózathoz (jelszavas hitelesítés).

ha ez megvan akkor védted le.

ezután jöhet a többi. mac szűrés, wpa stb.

2009. ápr. 15. 22:19
 5/6 A kérdező kommentje:
ezt hogy kell .....''hogy pass-t kérjen a router a kapcsolódáshoz. ''.............van valmi video rola youtubon vagy valahol?............ha van valmi leiras vagy video kerlek linkeld be elore is koszonom
2009. ápr. 17. 15:53
 6/6 anonim ***** válasza:

Szia.

Ez a router típusától függ, ha jól tudom álltalába a 192.168.100.1 vagy 000.100 vagy 000.1-et beírod a böngészőbe és a router beállításainál találod magad.

ha nem megy akkor google.hu és keress a "routermárka típus setup vagy config" -ra

2009. máj. 16. 18:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!