Hogyan tudom levedeni a wifim, van rajta WPA2 kod, de meg is valaki hasznalja a netem?
Pontosan miből gondolod, hogy valaki használja?
A MAC address beállításnál általában meg lehet adni, hogy milyen fizikai cimű interfészek csatlakozhatnak a routerhez. A gépeken indítsatok el parancssort, és írjátok be: ipconfig /all
Ott megnézhetitek a hálókártyátok MAC címét. Azt állítsátok be a routeren. Ha valamit elcsesztetek, akkor a router reset gombját nyomjátok 5-10 másodpercig, és visszaáll alaphelyzetbe.
Olyan MAC beállítás is szokott lenni, hogy magának a routernek mi legyen a MAC címe a szolgáltató felé. Ez a beállítás nem lényeges most.
hát én arra gondoltam hogy pass-t kérjen a router a kapcsolódáshoz.
A WPA az nem ide tartozik. A WPA csak annyi mint neten az ssl. szóval ez csak titkosítja az adatfolyamatot de nem védi a hálózatot kapcsolódás ellen.
A passt a routerbe kell megadni (minél bonyolultabb és hosszabb annál nehezebb törni) és a gépeken a kapcsolatnál is meg kell adni hogy ezzel a pass-al kapcsolódjon a hálózathoz (jelszavas hitelesítés).
ha ez megvan akkor védted le.
ezután jöhet a többi. mac szűrés, wpa stb.
Szia.
Ez a router típusától függ, ha jól tudom álltalába a 192.168.100.1 vagy 000.100 vagy 000.1-et beírod a böngészőbe és a router beállításainál találod magad.
ha nem megy akkor google.hu és keress a "routermárka típus setup vagy config" -ra
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!