Szervergép építés. Hogyan?
Szeretnék építeni egy régi gépből egy szervergépet leginkább seedelésre használnám. Kíváncsi lennék arra hogy milyen hardvereket hagyjak benne és milyen op.rendszert használjak.
Ajánlották nekem a SUSE Linux enterprise server 11-et.
Tisztázzuk:
-attól, hogy seedelsz egy gépről, az még nem lesz server
-ahhoz, hogy seedelj egy gépről, nem kell se spéci oprendszer, se semmilyen más környezet
-semmilyen extra hardware nem kell, csak működőképes legyen a gép
4.
ha seedelsz 1 géprőé ugyanúgy lassul a net
Az elsőnek eléggé igaza van. Kb teljesen mindegy mit raksz fel. Ha tényleg csak torrentre kell, akkor már a win98 is túlzás (csak a fat miatt esik ki az is).
Ha nagyon linuxban gondolkozol, akkor ne ilyenekben, hanem damn small linuxban vagy valami sima, lecsupaszított ubuntuban gondolkozz szerintem.
De szerintem a legjobban egy sima xp-vel járnál, egyszerűen összerakod, elindítod a klienst, max hetente egyszer ránézel és kész.
Egy seedgépnek nem kell sok erő: én egy 266-os p2-t használtam 128 RAM-mal erre XP-vel (nem volt erőgép, de erre tökéletes volt, és keveset fogyasztott. Nem fél mp alatt váltott ablakot, hanem 3 mp alatt, és 3 perc alatt bootolt. Kb kit érdekelt, nem versenyre kellett).
512 RAM-mal és 4-500 MHz procival szinte szárnyalni fog (többet használni már-már pazarlás simán seedre). És még persze rakjál bele egy akkora vinyót, amekkorát bírsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!