BIOS frissítés egy PVM266am-P v9.1b típusú alaplapnál? Tovább->
Sziasztok!
Segítség kellene egy Mercury PVM266am-P v9.1b típusú alapnál mivel nem ismeri fel a processzoron lévő Windows Xp oprendszert ezért kénytelen vagyok egy BIOS frissítésre! És igen itt jön a hiba a Mercuy hivatalos oldalán egyetlen drivert nem tudok leszedni az alaplaphoz.. se BIOS frissítést se semmit és igen azt is tudom, hogy anno ez volt a legolcsóbb és legrosszabb alaplap is, de mivel elvállaltam ennek a gépnek a megcsinálását kénytelen vagyok ezt is frissíteni. De itt jön a bökkenő sehol nem találok hozzá frissítést. Annyira már rá jöttem hogy még az ECS gyártósoránál is volt és hogy AMIBIOS rendszer van rajta jah és a jelenlegi verzió fent a weboldalon: 040831. Segítség kellene egy flash és egy BIOS frissítő kéne.... PLS
Én meg ezt a részt NEM értem
(Sziasztok!
Segítség kellene egy Mercury PVM266am-P v9.1b típusú alapnál Sziasztok!
Segítség kellene egy Mercury PVM266am-P v9.1b típusú alapnál mivel nem ismeri fel a processzoron lévő Windows Xp)
kiemelem :Sziasztok!
Segítség kellene egy Mercury PVM266am-P v9.1b típusú alapnál mivel nem ismeri fel a processzoron lévő Windows Xp
:)
Nem írok privátot és csak segíteni szerettem volna
Egyébként Üdvözlek.
szoktam köszönni és hogy most véletlen kimaradt az azt jelenti hogy elfelejtettem :)
Soha nem tudom hogy ki ül a gép másik oldalán
lehet egy tapasztalt vén róka aki véletlen elgépelt valamit és így félreértésekre ad okot !
Vagy egy tapasztalatlan tini aki keveri a Visegrád és a viselt nadrág fogalmát.
A linket meg véletlen küldtem 2 x :)
:) Engedd meg hogy bemutatkozzak:)
A nevem Schmidt Péter
És Rajkán élek:)
14 éves korom ota hobbi szinten foglalkozom Tv rádiók erősítők javításával
1998 óta számítógépekkel
úgy szint hobbi szinten:)
Az élet megtanított ara hogy ha kiakadunk nagyobb kárt csinálunk mint hasznot!
És annak ellenére hogy kard ki kard volt segítek:)
power
Üdv:)
térjünk viasza a témához mi nem jó rajta ?
pontosan
?
Nagy Krisztián vagyok és én is kb 14 éves korom óta foglalkozok számítógéppel néémi konfigurálással és webprogramozással...
és elnézést hogy az elején összekaptunk....
tehát az van hogy volt egy Mercury PVM266am-L tipúsú alaplap de meghalt rajta a integrált VGA :S ennek örömére vettünk egy ugyanolyan socket 478 típusú processzor foglalatú alaplapot így lett újra Mercury alaplap csak most már PVM266am-P v9.1b típusú alaplap... ezen már ment a VGA örömömben rákötöm a winyót és erre mi fogad? az operációs rendszert nem ismeri fel, erre kaptam azt az ötletet, hogy tegyem a winyóra az oprendszert egy másik gépben és akkor biztos jó lesz ez meg is történt erre eljutok az új alaplapra rákötve addig, hogy betölti az xp-t és újraindul a gép. Kaptam a hírt újra csináljak egy BIOS frissítést nah igen és itt jön az újjabb bökkenő, hogy nem tudok hozzákészíteni egy BIOS boot cd-t ... :S amin rajta van a BIOS frissítés és a Flash :S (mivel régi az alaplap szinte lehetetlen megtalálni hozzá (a Mercury honlapján viszont nem tudom leszedni hozzá a cuccokat)) :/
ezért kéne a segítség ... (több szem többet lát)
előre is köszi ... ;)
:) tehát egy telepített xp t akarsz elindítani ezen a lapon?
mert ha így van ,aktort nem fog sikerülni.
a legjobb megoldás ha particionálod a winyot és újra telepíted a gépet és jó lesz :)
A fent említett particionálást és telepítést pont ezért írtam amit mondtál
(tehát az van hogy volt egy Mercury PVM266am-L tipúsú alaplap de meghalt rajta a integrált VGA :S ennek örömére vettünk egy ugyanolyan socket 478 típusú processzor foglalatú alaplapot így lett újra Mercury alaplap csak most már PVM266am-P v9.1b típusú alaplap... ezen már ment a VGA örömömben rákötöm a winyót és erre mi fogad?)
Azért fogadott ez az üzenet mert nem mindegyik alaplap szereti ha pl más gépnek ill más alaplapnak a xp jét használja , remélem jól fogalmaztam
üdv:)
Másik gépen felesleges rárakni az op rendszert
mert ha rárakod a uj alaplapra a winyot EZ fog fogadni amit írtál :))
bios frissítést meg felesleges csinálni
Azért mondták azt hogy másik gépben tegyem a winyóra az xp-t mert az új lapon csak Windows - kernel-ig tölt sajnos.. utána megfagy .. :S
aztán mondták hogy kapcsoljam ki az ACPI lehetőségeket BIOSban hát ez is meg volt csak erre még rosszabb lett és csak a Hardverkiépítésig jutok azután már ott fagy meg :S
ezért nem tudom az új lapon rátenni az XP-t :S
és ezért jött az ötlet
Mutatom: http://www.gyakorikerdesek.hu/szamitastechnika__hardverek__2..
(ez a kérdés is az enyém)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!